Stiri 9-mai-ziua-europei-sector-6

Published on mai 7th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Concert simfonic de Ziua Europei

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, va organiza un concert simfonic prilejuit de aniversarea Zilei Europei, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Institutului Cultural Român şi AFI Palace Cotroceni.

Vineri 9 mai, începând cu orele 17:30, la patinoarul din incinta AFI Palace Cotroceni va avea loc un concert de muzică clasică, ce cuprinde lucrări din repertoriul european, în interpretarea Orchestrei Simfonice Bucureşti.

Momentul cultural este special pregătit pentru bucureştenii ce vor sărbători alături de noi cea mai importantă zi europeană din an.

“Ziua Europei” reprezintă un moment festiv, un motiv de bucurie faţă de apartenenţa la comunitatea europeană, dar şi un prilej de reflecţie faţă de rolul Uniunii Europene în viaţa cetăţenilor săi. “unitate în diversitate” – motto-ul Uniunii Europene este greu pus la incercare în această perioadă. Fie că vorbim de evenimentele ce au loc în estul Europei sau de chestiunile arzătoare de pe agenda internă a UE, cum ar fi managementul fondurilor europene, imigraţia sau vârsta de pensionare, realizăm cu toţii că Europa Unită este un proiect ambiţios, care nu ne poate lăsa indiferenţi. În Sectorul 6, Uniunea Europeană este prezentă deja, prin finanţările accesate de administraţia locală pentru dezvoltarea sectorului şi creşterea calităţii vieţii. În 9 mai, vom sărbători împreună Europa, gândindu-ne la un viitor mai bun”, a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Spectacolul va cuprinde momente speciale, fiind întregit de un număr de patinaj artistic realizat de patinatorii Asociaţiei Clubul Sportiv EduSport şi de focul de artificii ce va acompania finalul inedit – imnul Uniunii Europene – celebra “Odă Bucuriei” din Simfonia a 9-a, compusă de Ludwing van Beethoven.

Pentru cei care vor participa la eveniment, repertoriul concertului susţinut de Orchestra Simfonică Bucureşti cuprinde:

W. A. Mozart – Nunta lui Figaro – AUSTRIA

A. Dvorak – Simfonia a 9-a, Partea a 4-a – REPUBLICA CEHĂ

J. Sibelius – Vals Trist – FINLANDA

  1. Elgar – Marșul nr. 4, “Pomp and Circumstance” – ANGLIA

T. Olah – Intrarea în Alba Iulia – ROMANIA

G.Bizet – Farandola din Suita “Arleziana” – FRANŢA

M. de Falla – Dansul ritual al focului din “El Amor Brujo” – SPANIA

J. Brahms – Dans Ungar nr.5 – GERMANIA

L. van Beethoven – Simfonia a 9-a “Odă bucuriei”

 

DESPRE:

Centrul Cultural European Sector 6

Centrul Cultural European Sector 6, instituţie publică de cultură de interes local, aflat sub autoritatea administrativă a Consiliului Local Sector 6, are ca scop identificarea nevoilor culturale ale comunităţii şi susţinerea de proiecte culturale majore.

www.ccesector6.ro

 

Reprezentanţa Comisiei Europene în România

Sub directa coordonare a Direcţiei Generale pentru Comunicare, reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Comisiei Europene este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea sa este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

http://ec.europa.eu/romania/index_ro.htm

 

Institutul Cultural Român

Misiunea Institutului Cultural Român este promovarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în afara ei. Creşterea vizibilităţii valorilor culturale româneşti în lume constituie scopul principal al activităţilor desfăşurate de ICR. Activitatea Institutului Cultural Român este înţeleasă ca o modalitate complementară de atingere a obiectivelor strategice ale României, alături de iniţiativele externe de factură politică şi economică. O direcţie prioritară de acţiune a ICR priveşte comunităţile din ţările vecine în care limba româna este vorbită ca limbă maternă.

www.icr.ro/bucuresti/

 

Orchestra Simfonică Bucureşti

Atât prin exuberanţa, energia şi bucuria de a face muzică cât şi din dorinţa de a deschide lumea sunetelor şi a formelor muzicale către un public variat, Orchestra Simfonică Bucureşti a iniţiat o serie de proiecte ce transpun viziunea pe termen lung în ceea ce priveşte arta interpretării muzicale. Misiunea Orchestrei Simfonice Bucureşti constă în atragerea şi educarea unei palete cât mai largi de iubitori ai muzicii. Stagiunea muzicală Salut, CULTURA! realizează concerte de larg interes pentru publicul spectator, revelând acestuia artişti de talie internaţională şi lucrări de mare valoare. Acest proiect cultural novator, a demonstrat cu brio elementele catalizatoare ce dezvoltă permanent ansamblul artistic.

http://osb.org.ro/


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑