Comunicate de presă

Published on decembrie 7th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Conferinta de inchidere a proiectului „SANSA – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate”

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în parteneriat cu Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL și Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău, anunță organizarea conferinţei de închidere a proiectului SANSA – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate”, ID 142962.

Evenimentul va fi organizat în data de 8 Decembrie 2015 începând cu ora 10.00 la sediul Complexului de Servicii Sociale „Floare Rosie”, Strada Floarea Roșie, nr 7A, sector 6, București (zona Apusului).

Scopul organizatorilor este de a trece în revistă activitățile și rezultatele principale obținute în cadrul proiectului, dar mai ales impactul acestuia la nivelul comunitățiilor vizate și în rȃndul beneficiarilor implicaţi.

Proiectul s-a adresat persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile din regiunile București – Ilfov, Sud – Est și Nord – Est, aflate în următoarea situaţie de vulnerabilitate: familii cu peste 2 copii, familii monoparentale, femei, persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie roma și tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului.

Pe parcursul celor 19 luni de implementare, peste 840 de persoane vulnerabile din cele 3 regiuni au fost calificate în domenii precum: lucrător în comerţ, îngrijitor bătrani la domiciliu, confecţioner asamblor articole textile, tehnician maseur, florar–decorator, lucrător în cultura plantelor (agricultor), ospătar (chelner), lucrător instalator pentru construcţii, frizer, etc. Totodată, au beneficiat de consultanţă de specialitate, sporindu-și astfel șansele de a accesa un loc de munca mai bine remunerat și de a avansa în carieră.

Alte rezultate importante ale proiectului se referă la:

– 900 de persoane au participat la sesiuni de informare şi consiliere profesională în cadrul cărora au aflat informaţii despre piaţa muncii şi evoluţia ocupaţilor, evaluarea şi autoevaluarea personalităţii, dezvoltarea abilităţii si încrederii în sine;

– 1 Studiu care analizeaza acţiunile şi intervenţiile care au cel mai mare impact la nivelul persoanelor cu risc de excluziune socială;

– 390 de persoane participante la 30 de sesiuni de implicare civică;

30 de idei de mini proiecte comunitare premiate cu 5000 ron.

O componentă importantă a proiectului a reprezentat-o stimularea implicarii civice a grupului ţintă pentru a combate disfuncţiile sociale. Astfel, au fost organizate seminarii privind implicarea civică şi conduită responsabilă în societate cu scopul de a informa şi constientiza grupul ţintă asupra drepturilor pe care le au ca cetăţeni.

Pe termen lung proiectul aduce o contribuţie directă la combaterea excluziunii sociale si marginalizarii persoanelor vulnerabile din cele 3 regiuni menţionate.

Importanța activităților proiectului și impactul acestora la nivelul comunităţilor vor fi expuse la eveniment, atȃt prin intermediul echipei de proiect, cât și prin intervenţiile beneficiarilor prezenţi.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon 031-432.8419/0751-289.884/sau e-mail office@4change.ro, persoana de contact, Costin Pistalu.

Vă mulţumim și vă așteptăm!

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte