Comunicate de presă

Published on ianuarie 21st, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Consiliere psihologică gratuită în Sectorul 6

În ziua de azi, nivelul scăzut de trai, sărăcia, problemele familiale, bolile, alcoolul, dar şi ritmul ameţitor al vieţii de zi cu zi, tehnologia modernă sau termenele limită sunt factori determinanţi care pot declanşa diverse fobii, anxietăţi sau chiar atacuri de panică şi depresii.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care se confruntă cu asemenea simtome sau altele similare şi care realizează că au nevoie de îndrumarea competentă a unui psiholog, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 pune, în mod gratuit, la dispoziţia cetăţenilor interesaţi, patru cabinete de consiliere psihologică pentru adulţi şi copii, care funcţionează în incinta Centrului Social Multifuncţional „Harap-Alb” din str. Estacadei nr. 13, Sector 6.

De asemenea, bucureştenii au la dispoziţie serviciul de tip call center cu specific de consiliere pe probleme psihosociale care funcţionează în intervalul orar  08.00 – 16.00 şi oferă consiliere psihologică, orientare şi informare pe probleme sociale persoanelor care au nevoie de suport emoţional, făcând posibile intervenţii rapide în cazul unor situaţii urgente. La celălalt capăt al firului se află consilieri experimentaţi pe probleme psihologice, capabili să asculte şi să detensioneze situaţii familiale sau stări psihice conflictuale. Accesibil la numărul de telefon gratuit 0800.824.453, serviciul se adresează unor categorii sociale vulnerabile precum familii cu probleme psiho-sociale, persoane cu handicap, grupuri ameninţate de excluziune sau marginalizare, copii sau tineri în pericol de abandon şcolar etc.

Centrul de consiliere a fost realizat prin intermediul proiectului “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Centrului Social Multifuncţional Harap-Alb”, proiect implementat prin finanţare nerambursabilă acordată prin Regio – Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, axa prioritară 3 “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.2, destinat “Reabilitării/modernizării/dezvoltării şi echipării infrastructurii serviciilor sociale”.

„În urma implementării proiectului, ce a fost finanţat prin fonduri europene nerambursabile, un număr de 290 copii, cu vârste între 1 şi 4 ani, din Sectorul 6 au şansa la educaţie şi beneficiază de un loc în Centrul Social Multifuncţional Harap-Alb”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Printre rezultatele proiectului se mai numără creşterea spaţiilor destinate serviciilor sociale de consiliere şi integrare socială, creşterea numărului de specialişti care se ocupă de cazurile sociale din comunitate, reducerea cererilor de servicii sociale nesoluţionate, îmbunătăţirea serviciilor sociale oferite, accesibilizarea mediului fizic pentru persoanele cu dizabilităţi şi scăderea cheltuielilor la factura energetică prin amplasarea unor celule fotovoltaice.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑