Comunicate de presă

Published on noiembrie 27th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat trecerea fostului cinema Favorit în administrarea Primăriei Sectorului 6

În şedinţa de ieri, 26 noiembrie 2015, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a aprobat cu 37 de voturi “pentru” trecerea cinematografului Favorit în administrarea Sectorului 6.

Primăria Sectorului 6 a iniţiat, alături de Grupul de Iniţiativa Favorit, un proiect de transformare a fostului cinematograf într-unul dintre cele mai moderne Centre Culturale din ţară, dar nu l-a putut pune în practică deoarece clădirea nu era în administrarea instituţiei. De-a lungul ultimilor ani, primarul Rareş Mănescu a făcut mai multe demersuri legale prin care a solicitat Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) să demareze procedurile prin care imobilul să treacă în proprietatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi în administrarea autorităţii publice a Sectorului 6.

 Semnarea protocoalelor cu RADEF – RomâniaFilm s-a realizat în august 2015, ca urmare a solicitărilor făcute de primarul Rareş Mănescu încă din 2012.

Odată cu finalizarea acestor ultime proceduri legale, devine posibilă continuarea proiectului de reamenajare a fostului Cinematograf Favorit, prin transformarea acestuia într-un Centru Cultural Multifuncţional. Acest proiect a fost bugetat încă din anul 2013 de către administraţia publică locală, la iniţiativa primarului Rareş Mănescu.

Istoria proiectului, precum şi toate etapele care vor urma sunt prezentate, dezbătute şi actualizate permanent pe site-ul dedicat: www.cinemafavorit.ro

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte