Published on martie 17th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Continuă înscrierile pentru cei care doresc să participe ca preşedinte/locţiitor la alegerile din 5 iunie a.c.

Primăria Sectorului 6 informează că, în această perioadă, continuă înscrierile pentru preşedinţi/locţiitori în cadrul birourilor electorale ale secţiilor de votare.

Cererile tip pentru desemnarea ca preşedinte/locţiitor în cadrul birourilor electorale ale secţiilor de votare pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Sectorului 6, http://www.primarie6.ro/alegeri-2016/ şi depuse la Primăria Sectorului 6, Calea Plevnei 147-149, Compartimentul Administraţie Publică şi Activităţi Electorale (parter, cam. 52). Programul de lucru este de luni până joi, între orele 09:00 – 16:00, iar vineri, între orele 09:00 – 13:00. Relaţii suplimentare pot fi obţinute la telefon 0376.204.478/479.

 “Cererea trebuie să fie însoţită de o copie a actului de identitate şi o copie a ultimului act de studii. Pentru secţiile de votare din Sectorul 6 este nevoie de un număr de aproximativ 500 persoane”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Cetăţenii care doresc să ocupe funcţiile de preşedinţi/locţiitori în cadrul birourilor secţiilor de votare trebuie să facă parte din corpul experţilor electorali.

Poate fi admisă în corpul experţilor electorali, prin decizie a Autorităţii Electorale Permanente, persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) are cetăţenia română;

  1. b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;
  2. c) are drept de vot;
  3. d) are o stare de sănătate corespunzătoare îndeplinirii funcţiei;
  4. e) nu face parte dintr-un partid politic;
  5. f) a absolvit studii universitare de licenţă în domeniul ştiinţelor juridice sau în alte domenii;
  6. g) nu este urmărită penal, trimisă în judecată penală sau condamnată penal

În situaţia în care numărul absolvenţilor de studii universitare de licenţă în domeniul ştiinţelor juridice sau în alte domenii dintr-o localitate este insuficient, în corpul experţilor electorali pot fi admise şi persoane care au absolvit cel puţin învăţământul general obligatoriu.

Conform prevederilor HG nr. 53/2016, „preşedintele/locţiitorul biroului electoral al secţiei de votare primeşte o indemnizaţie de 85 de lei pentru fiecare zi de activitate, dar nu mai mult de 5 zile”.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte