Stiri IMG_4089_ovidiu_micsik-inquamphotos.com

Published on aprilie 9th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Controale de amploare în pieţele sectorului

În contextul Sărbătorilor Pascale, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 în cooperare cu reprezentanţii Serviciului de Investigare a Fraudelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, a desfăşurat în zilele de 07-09.04.2015, mai multe controale inopinate în Pieţele Sectorului 6.

Acţiunea a vizat: eliminarea falşilor producători, prevenirea şi combaterea comerţului neautorizat, prevenirea şi descurajarea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu peşte şi produse din peşte, precum şi carne şi produse din carne, respectarea normelor de mediu, identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care comercializează produse agroalimentare în alte locuri decât cele stabilite de autoritatea legală.

Poliţiştii au verificat dacă sunt utilizate casele de marcat fiscale şi dacă există forme legale de angajare pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea în societăţile comerciale, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, condiţiile de depozitare şi vânzare a produselor alimentare dar şi documentele de provenienţă ale acestora.

Astfel, forţele participante la acţiune au controlat mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 7000 lei.

De asemenea, administratorii pieţelor au fost înştiinţati asupra respectării obligaţiilor legale referitoare la îndepărtarea din piaţă a persoanelor care nu posedă certificat de producător. În acest fel, va fi eliminată orice formă de speculă ce ar putea dăuna atât bunei desfăşurări a activităţilor comerciale, cât şi locuitorilor Sectorului 6.

 

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑