Comunicate de presă copii-doneaza-primaria-sectorului-6

Published on mai 25th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Copiii donează la SocialXChange

Anul trecut, în cadrul Şcolii Generale nr.197 a luat fiinţă o minunată iniţiativă care s-a materializat în ziua sfântă a Înălţării Domnului, când la magazinul SocialXChange au ajuns numeroase donaţii.

Şcolarii, darnici, au stâns alimente, jucării, haine, jocuri şi rechizite şi le-au dus la magazin. În schimbul punctelor primite, cei mici au achiziţionat ore de dezvoltare personală, mai precis de activităţi socio-educative (jocuri de cooperare) oferite de către Direcţia Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. Acestă iniţiativă va continua şi în lunile următoare, copiii intenţionează ca celelalte puncte pe care le vor obţine, să le stângă pentru a angaja un beneficiar al magazinului SocialXChange să facă curăţenie în şcoală.

Iniţiativa este una inedită, având în vedere vârsta donatorilor care dovedeşte faptul că şi cei mici înteleg şi susţin conceptul de întrajutorare, promovând responsabilizarea socială, adică exact motivul pentru care s-a înfiinţat magazinul SocialXChange.

Magazinul SocialXChange este un proiect unic al DGASPC Sector 6, care încurajează actele caritabile în vederea creşterii coeziunii sociale şi pentru prevenirea marginalizării. Astfel, se deschide accesul celor care nu au bani, dar doresc să muncească, către bunuri pe care altfel nu le-ar putea cumpăra.

Principiul este simplu, există oameni care vor şi pot dona diferite produse (obiecte,  alimente, etc) şi există oameni care nu-şi permit să achiziţioneze bunuri de care au nevoie, dar vor să muncească pentru ele.

Atât donaţia, cât şi munca se transformă în puncte (nu bani), iar cei care acumulează puncte, au acces la produsele existente în incinta magazinului SocialXChange sau la serviciile pe care le putem oferi prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6  (salinoterapie, animaţie, cursuri pentru copii de şah, informatică, dansuri etc).

 

Tags: , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑