Stiri logo-primarie6-ro

Published on iunie 19th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Creşterea oportunităţilor de integrare pe piaţa muncii şi dezvoltarea competenţelor profesionale prin Proiectul „EUROPA INCLUSIVĂ – Iniţiative regionale sustenabile”

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice implementează, în perioada aprilie 2014 – septembrie 2015, proiectul „EUROPA INCLUSIVĂ – Iniţiative regionale sustenabile”, prin care 1000 persoane cu nivel redus de studii sau care au părăsit timpuriu şcoala vor urma cursuri de calificare profesională în vederea creşterii oportunităţilor de integrare pe piaţa muncii.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi are o valoare totală de 9.266.308 lei, din care 796.902 lei reprezintă contribuţia partenerilor MMFPSPV :

  • Asociaţia Institutul pentru Politici Sociale;
  • Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6;
  • Asociaţia Centrul de Resurse şi Formare în Profesiuni Sociale PRO VOCAŢIE;
  • Fundaţia Sfânta Macrina – Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copiii în Dificultate (A.R.M.S).

Concret, 400 persoane de etnie romă, 250 cu dizabilităţi, 50 tineri care părăsesc sistemul de stat de protecţie a copilului şi 300 persoane aflate în detenţie se vor califica în meseriile de frizer, tâmplar, lucrător în cultura plantelor, lucrător în comerţ, confecţioner-asamblor articole textile şi agent de securitate.

Alte două cursuri selectate, cel de florar-decorator şi cel de operator introducere, prelucrare si validare date, sunt accesibile, în mod deosebit, dar nu exclusiv, persoanelor cu dizabilităţi.

De asemenea, 300 femei aparţinând unor grupuri vulnerabile vor beneficia, pe parcursul participării la program, de suport în vederea integrării socio-profesionale, constând în servicii de acompaniere şi îngrijire a persoanelor dependente din familie, inclusiv la domiciliu. Acestea pot fi însoţite, de exemplu, la medic sau la diverse instituţii ale statului. În plus, cu 360 copii cu vârste mai mari de trei ani se vor derula activităţi de petrecere a timpului liber sau şcolare, după caz, ori chiar de dezvoltare a abilităţilor de viaţă.

Suplimentar, 240 angajaţi selectaţi din administraţia publică locală, din organizaţii ale societăţii civile, agentii publice şi private care furnizează servicii sociale şi de ocupare a grupurilor vulnerabile, dar şi manageri din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Teleorman şi Timiş vor participa la ateliere şi grupuri de lucru organizate în scopuldezvoltării competenţelor lor profesionale.

Proiectul se derulează în regiunile București–Ilfov, Vest şi Sud–Muntenia.

 

Pentru informaţii şi detalii suplimentare:

Persoană de contact: doamna Veronica Stoicea, manager proiect

E-mail: [email protected]

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑