Comunicate de presă

Published on decembrie 11th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Cupa „SocialXChange&Chess” în Sectorul 6

Împărţite în alb şi negru, tablele de şah ale Complexului de Servicii Sociale din str. Bascov nr. 14-18 îşi aşteaptă competitorii. Prin parteneriatul dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Clubul de Şah M.M. Mihail Marin, în perioada 12–13 decembrie 2015 va avea loc concursul de şah „Cupa SocialXChange&Chess”, destinat copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani.

Copiii se vor înfrunta în sistem elveţian, în cadrul a 6 runde, cu un ritm de joc de 61 minute pentru fiecare jucător. Competiţia respectă regulamentul FIDE (Federaţia Internaţională de Şah), fiind înregistrată în cadrul Federaţiei Române de Şah, ceea ce permite acordarea unui punctaj oficial care se ia în calcul la stabilirea ierarhiei naţionale şi internaţionale.

Arbitrajul este asigurat de domnul Radu Cătălin Chirilă, arbitru internaţional.

„Evenimentul are o consistentă latură socială deoarece reprezintă o şansă de afirmare şi pentru copiii proveniţi din sistemul de protecţie a minorilor, ai căror părinţi nu pot susţine financiar cheluielile aferente pregătirii şi participării la competiţii de anvergură. Ne bucurăm să le fim alături şi să îi susţinem în a le oferi o educaţie solidă”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

În acelaşi registru, competiţia va constitui şi un bun prilej de promovare în rândul participanţilor şi al spectatorilor a Magazinului Caritabil SocialXchange, din Sectorul 6, un loc în care solidaritatea şi responsabilitatea sunt la ele acasă.

Menit să vină în întâmpinarea persoanelor şi familiilor cu probleme financiare, magazinul primeşte donaţii din partea cetăţenilor sau firmelor, pe care le distribuie celor nevoiaşi în schimbul unor activităţi de muncă în folosul comunităţii. Mai multe informaţii pot fi obţinute pe site-ul www.socialxchange.ro.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte