Comunicate de presă

Published on mai 20th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Cupa ,,SocialXChange&Chess’’ în Sectorul 6

Împărţite în alb şi negru, tablele de şah ale Complexului de Servicii de Recuperare, din Str. Bascov nr. 14-18, îşi aşteaptă competitorii. Prin parteneriatul dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Clubul de Şah “M.M. Mihail Marin”, în zilele de 21 şi 22 mai 2016, va avea loc cea de-a treia ediţie a concursului de şah ”Cupa SocialXChange&Chess”, destinat copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani.

„Evenimentul are o consistentă latură socială deoarece reprezintă o şansă de afirmare şi pentru copiii proveniţi din sistemul de protecţie a minorilor, ai căror părinţi nu pot susţine financiar cheltuielile aferente pregătirii şi participării la competiţii de anvergură. Ne bucurăm să le fim alături şi să îi susţinem în a le oferi o educaţie solidă”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Copiii se vor înfrunta în sistem elveţian, în cadrul a 6 runde, cu un ritm de joc de 61 minute pentru fiecare jucător. Competiţia respectă regulamentul F.I.D.E. (Federaţia Internaţională de Şah), fiind înregistrată în cadrul Federaţiei Române de Şah, ceea ce permite acordarea unui punctaj oficial, care se ia în calcul la stabilirea ierarhiei naţionale şi internaţionale.

Arbitrajul este asigurat de domnul Vasile Dragomanu, arbitru F.I.D.E, şi de domnul arbitru Ştefan Baciu.

Dincolo de miza sportivă, competiţia are ca scop promovarea în rândul participanţilor şi al spectatorilor a Magazinului Caritabil SocialXchange, din Sectorul 6, un loc în care persoanele defavorizate primesc şansa unui nou început. Cei dornici să contribuie la îmbunătăţirea situaţiei materiale precare a unor familii şi persoane defavorizate sunt încurajaţi să doneze produse şi să acumuleze un alt fel de puncte care vor deschide, de astă dată, calea spre o viaţă mai bună pentru multe persoane sărace din comunitate.

Menit să vină în întâmpinarea celor afectaţi de probleme financiare, magazinul SocialXchange din Sectorul 6 primeşte donaţii din partea cetăţenilor sau a firmelor, pe care le distribuie apoi celor nevoiaşi, în schimbul unor activităţi de muncă în folosul comunităţii.

Mai multe informaţii pot fi obţinute de pe site-ul www.socialxchange.ro.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte