Stiri logo_dgaspc

Published on mai 22nd, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Cursuri de formare în profesia de asistent maternal profesionist

În perioada 22 mai – 14 iunie 2013, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează cursuri de formare iniţială pentru persoanele care doresc să devină asistent maternal profesionist.

 Instruirea cuprinde două săptămâni de activitate teoretică şi o săptămănă de formare practică. Persoanele participante au fost selecţionate în prealabil şi urmează să devină ulterior asistenţi maternali profesionişti pe raza Sectorului 6.

 Cursurile de formare sunt parte integrantă a procesului de evaluare şi atestare în această profesie.

Îngrijirea prin asistenţă maternală a copiilor lipsiţi de ocrotire părintească reprezintă o formă modernă şi eficientă de protecţie socială, ca alternativă la instituţionalizarea în centre rezidenţiale.

Asistentul maternal este persoana care primeşte în îngrijire unul sau mai mulţi copii aflaţi în dificultate sau în situaţii de risc.

Un asistent maternal profesionist poate primi în plasament unul sau mai mulţi copii în funcţie de atestatul pe care acesta îl deţine şi de disponibilitatea sa şi a familiei sale.

Persoana care devine asistent maternal profesionist va fi angajată cu carte de muncă, va primi salariu fix, la care se adaugă sporurile aferente (vechime, condiţii deosebite).

Totodată, pentru fiecare copil aflat în îngrijirea asistentului maternal profesionist, se acordă produse de echipament, cazarmament, materiale igienico-sanitare, rechizite, alocaţii de hrană şi de plasament şi se decontează atât cheltuielile pentru plata întreţinerii, cât şi cele legate de serviciile de asistenţă medicală .

În prezent, sunt angajaţi ai DGASPC Sector 6 un număr de 68 de asistenţi maternali profesionişti care au în îngrijire 82 de copii.

Persoanele interesate se pot adresa Serviciului Asistenţă Maternală din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, la numărul de telefon 021/317.63.11/int. 225 sau pot accesa site-ul instituţiei noastre www.asistentasociala6.ro


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑