Stiri comunicat-primaria-sectorului-6

Published on noiembrie 25th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Cursuri de perfecţionare pentru angajaţii DGASPC Sector 6

În perioada 26 – 27 noiembrie a.c., 17 angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 vor participa la cursul de asistenţă socială aplicată, organizat în cadrul  programului de formare profesională continuă în administraţia locală.

Cursul este susţinut de patru profesionişti cu experienţă, membri ai Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, şi va aborda teme precum: metode şi tehnici în asistenţa socială, harta serviciilor oferite, relaţia asistent social/beneficiar, codul deontologic, procesul de evaluare în asistenţa socială, intervenţia în asistenţa socială, prezentarea legislaţiei în vigoare şi modificările apărute.

Vor fi utilizate metode pedagogice interactive, bazate pe jocuri de rol şi principii ale învăţării adulţilor.

Toţi cei 17 cursanţi sunt angajaţi ai unor servicii precum intervenţii în regim de urgenţă, prevenirea separării copilului de familie sau intervenţii în caz de abuz, neglijare exploatare, fiind implicaţi în lucrul direct cu copilul aflat în situaţii de risc şi familia acestuia.

În cadrul aceluiaşi program de formare continuă se desfăşoară şi cursul de ,,Introducere în animaţie socio-educativă”, destinat unui număr de 20 de referenţi din Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi Domniţa Bălaşa.

Cursul are ca scop pregătirea educatorilor din centru în vederea iniţierii unor programe de educaţie non-formală pentru copiii cu dizabilităţi auditive, având următoarea tematică: tipuri de activităţi de animaţie, clasificarea jocurilor, principii de bază în moderarea activităţilor ludice, conţinutul unei sesiuni de animaţie, – jocuri de grup cu şi fără materiale, jocuri de competiţie,  ateliere de creare de jocuri.

Participanţii au beneficiat de materiale suport pentru curs şi un ghid de animaţie în format on-line, metodele de susţinere a temelor mai sus-menţionate fiind practice: exemplificare, brainstorming, puneri în scenă şi testare prin animarea/moderarea unui joc la alegere.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑