Stiri 08adoptii_shutterstock_726194e7c2

Published on iulie 23rd, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Cursuri pentru persoanele care doresc să adopte

Vineri, 13 iulie 2012, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează la sediul din str. Drumul Sării nr.2 o sesiune de pregătire a persoanelor/familiilor potenţial adoptatoare, în cadrul sesiunii de cursuri dedicate persoanelor/familiilor care doresc să adopte un copil. La această întâlnire au fost invitate nouă cupluri care şi-au exprimat dorinţa de a deveni părinţi adoptivi.

Sesiunile de pregătire au ca scop informarea şi pregătirea din punct de vedere psihologic a familiilor/persoanelor care doresc să adopte, în scopul asumării rolului de părinte. Pregătirea are în vedere valorizarea şi dezvoltarea unor elemente precum motivaţia, capacitatea de a lucra în echipa parentală şi adaptarea la situaţii noi, ataşament şi relaţionare părinte – copil. Metoda de predare este interactivă, cu accent pe studii de caz şi jocuri de rol, în timp ce subiectele dezbătute acoperă întreaga problematică a adopţiei: etapele în obţinerea atestatului, drepturile copilului, caracteristici ale copilului adoptabil, legislaţie.

Întâlnirea de mâine vizează teme precum: motivele instituţionalizării copilului, caracteristicile biologice şi psihologice specifice copilului instituţionalizat, consecinţele instituţionalizării copilului la diferite vârste, efectele traumei abandonului asupra copilului, tulburările psihologice frecvent întâlnite la copilul adoptabil/adoptat, posibile reacţii ale familiei lărgite, anturajului şi comunităţii faţă de adopţie, rolurile şi responsabilităţile membrilor cuplului, identificarea momentelor critice ale dinamicii cuplului şi a modalităţilor de gestionare a situaţiilor critice.

În urma parcurgerii cursurilor şi etapelor de evaluare şi consiliere psiho-socială/juridică individuală, cursanţii obţin atestatul de persoană aptă să adopte.

Astfel, după obţinerea atestatului, familiei/persoanei îi va putea fi încredinţat un copil în vederea adopţiei.

Pentru mai multe informaţii, persoanele interesate pot accesa site-ul www.asistentasociala6.ro, e-mail:[email protected]

Tags: , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑