Comunicate de presă

Published on martie 8th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

De 10 ani online pentru cetăţenii Sectorului 6 www.asistentasociala6.ro

Cu peste 1.500 de vizitatori zilnic,  www.asistentasociala6.ro vine în sprijinul cetăţenilor pentru a obţine rapid, complet şi eficient informaţii relevante din domeniul social.

Începând de astăzi, 07 martie 2016, la exact 10 ani de la lansare, cel mai accesat instrument online din domeniul protecţiei sociale şi al protecţiei copilului la nivel naţional a primit o nouă interfaţă ce respectă cele mai noi tendinţe în materie de web-design, oferind utilizatorilor experienţa unei navigări uşoare şi posibilitatea accesului rapid la informaţie.

Site-ul www.asistentasociala6.ro întâmpină utilizatorul cu un design atractiv şi captivant care oferă informaţii importante puse la dispoziţia tuturor printr-o secţiune de ştiri însoţită de imagini, precum şi oportunitatea abonării la un newsletter din domeniul social. Site-ul este adaptat pentru desktop, tabletă şi mobile, iar simplitatea design-ului imprimă o senzaţie de ordine şi armonie, oferind o navigare plăcută, informaţia fiind uşor de parcurs.

„Utilizarea site-ului facilitează comunicarea şi susţine consultarea publică, cetăţeanul obţine feed-back la sugestiile sau părerile pe care le transmite, precum şi răspunsuri competente la întrebările pe care le adresează. Unul dintre obiective îl reprezintă apropierea de comunitate, cei interesaţi având posibilitatea de a ne contacta şi prin intermediul paginii de Facebook”, a precizat primarul Rareş Mănescu.

Pentru a asigura accesul neîngrădit la informaţie pentru toate categoriile de cetăţeni, inclusiv pentru cei cu acuitate vizuală scăzută, pagina web a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a fost accesibilizată încă din luna mai 2008, folosind instrumente moderne, conform Web Accessibility Initiative (WAI), care garantează inclusiv persoanelor cu handicap posibilitatea unei navigări lipsite de dificultăţi. Ca urmare a acestei iniţiative, cei aflaţi în imposibilitatea de a folosi mouse-ul pot accesa informaţiile vehiculate cu ajutorul unor combinaţii sugestive a tastelor. Pentru persoanele care au probleme de vedere sunt disponibile funcţii avansate de afişare mărită a textului şi utilizarea unor contraste care să faciliteze cititul.

Mai multe informaţii referitoare la serviciile oferite în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 pot fi găsite  la  www.asistentasociala6.ro.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte