Stiri politia-comuitara

Published on martie 20th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

De la începutul anului, Primăria Sectorului 6 a emis amenzi în valoare totală de 30.000 lei pentru construcţii executate fără autorizaţie

Inspectorii Serviciului Disciplină în Construcţii (SDC), din cadrul Direcţiei Poliţiei Comunitare Sector 6, însoţiţi de lucrători ai ADPDU Sector 6 şi poliţişti locali, au dezafectat mai multe construcţii provizorii (barăci) din zona Mall-ului Plaza România.

Acţiunea a durat două zile din cauza faptului că barăcile au fost remontate peste noapte de către cei pe care intervenţia Primăriei nu i-a intimidat, aşa că a fost nevoie de o nouă mobilizare a inspectorilor pentru a dezafecta zona şi a aduce terenul la starea iniţială.

Inspectorii Primăriei vor monitoriza zona în continuare pentru a nu avea surpriza ca situaţia anterioară să recidiveze.

Verificările zilnice ale inspectorilor scot la iveală încercările unor cetăţeni de a ocoli legea, prin construcţii fără autorizaţie, fie că acestea sunt modificări de faţade sau supraetajări ale imobilelor, copertine, garaje sau modificări interioare.

Pentru acest tip de încălcări ale legislaţiei privind disciplina în construcţii, de la începutul anului şi până în prezent, inspectorii Primăriei au aplicat peste 20 de amenzi contravenţionale  a căror valoare depăşeşte 30.000 de lei.

În paralel cu aceste acţiuni, de la finele anului trecut şi până în prezent, din dispoziţia Primarului Sectorului 6, Rareş Mănescu, inspectorii SDC şi lucrători ai ADPDU-ului au dezafectat mai multe construcţii provizorii, care prin amplasarea lor îngreunau lucrările la Magistrala 5 Drumul Taberei. În urma sesizărilor trimise de către  Metrorex în acest sens, au fost dezafectate de pe domeniul public mai multe panouri publicitare, un restaurant cu terasă în suprafaţă de 400 mp şi mai multe chioşcuri.

Pentru a păstra un aspect arhitectural civilizat al sectorului, edilul Sectorului 6, Rareş Mănescu, a dispus monitorizarea tuturor construcţiilor, atât pentru depistarea celor ilegale, cât şi a celor care nu respectă parametrii înscrişi în autorizaţiile emise de către Primărie


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑