Comunicate de presă

Published on noiembrie 27th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Dear Student, proiectul dedicat educaţiei pentru dezvoltare

Ieri şi astăzi, la sediul Primăriei Sectorului 6 (Calea Plevnei nr. 147 – 149) s-au desfăşurat Seminarul Teritorial şi Conferinţa de Diseminare din cadrul Proiectului Dear Student, evenimente organizate de Asociaţia Municipiilor din România, Asociaţia Serviciul Apel şi Asociaţia Caritas Bucureşti şi susţinute de Primăria Sectorului 6, gazda întâlnirilor.

Moderatoare au fost Steluţa Bogatu din cadrul AMR şi Mariana Niţelea, Preşedinte Asociaţia Centrul pentru Dezvoltarea Democratică CDD, iar printre participanţi s-au numărat parteneri ai proiectului, reprezentanţi ai instituţiilor menţionate, ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi reprezentanţii autorităţilor locale implicate în proiect, precum şi cadre didactice din şcolile gimnaziale care au constribuit la buna derulare a activităţilor.

„Investiţia în educaţie este cea mai eficientă activitate pe care o pot realiza instituțiile publice pentru tânăra generaţie. Atrăgându-i pe elevi în proiecte care îi vor dezvolta şi îi vor forma, rezultatele nu vor întârzia să apară. În Sectorul 6, ne-am implicat în organizarea a 3 târguri pentru firmele de exercițiu, am susținut proiectul Ambasadei Austriei, prin care a fost înființată o’SCAR, prima școală comercială din București și am sprijinit inițiativele care își propun să aducă școala mai aproape de viața reală. Am colaborat cu societatea civilă și cu parteneri privați pentru a dezvolta acele aptitudini ale elevilor care le sunt de folos în viața de adult”, a declarat Rareş Mănescu, Primarul Sectorului 6.

Întâlnirile au cuprins prezentarea Campaniei DEAR, cu exemple ale activităţilor şi proiectelor desfăşurate de şcolile implicate în proiect, rezultatele obţinute, precum şi un schimb de experienţă pe teme DEAR cu partenerul european Carabaño Guillermo Tapia, din cadrul Departamentului de Cooperare Tehnică al oraşului Córdoba, Spania.

Proiectul „Dear Student (DEAR) – Dezvoltare Durabilă în centrele de educare şi reţelele actorilor locali interesaţi, prin conceptul de educaţie pentru dezvoltare şi creştere a conştientizării”, este implementat în parteneriat cu 13 parteneri şi şase ţări europene: Bulgaria, Croaţia, Italia, Portugalia, România şi Spania, în perioada 2013 – 2016.

Scopul acestuia este întărirea capacităţii autorităţilor locale pentru a conştientiza importanţa rolului lor în procesele de dezvoltare durabilă a resursei umane din comunitate şi în realizarea angajamentelor active ale cetăţenilor lor prin încurajarea implementării conceptului Educaţiei pentru Dezvolatrea şi Creştere a Conştientizării (DEAR), atât prin educaţia formală din şcolile primare şi secundare, cât şi în cadrul politicilor publice.

Proiectul este finanţat prin Programul Actori Non-Guvernamentali şi Autorităţi Locale pentru Dezvoltare (NSA-LA).

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte