Stiri logo-primarie6-ro

Published on septembrie 14th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Deschiderea noului an şcolar în Sectorul 6 , supravegheat de poliţiştii locali

Poliţiştii locali vor asigura ordinea şi liniştea publică, precum şi siguranţa rutieră în zona unităţilor de învăţământ cu ocazia începerii noului an şcolar

Luni, 15 septembrie 2014, odată cu  deschiderea noului an şcolar, Poliţia Locală Sector 6 a luat măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea ordinii şi liniştii publice în zonele unităţilor de învăţământ.

În acest sens, au fost suplimentate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică. De asemenea, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier în zonele respective, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.

La nivelul Sectorului 6, pentru asigurarea unui climat adecvat desfăşurării procesului educaţional, este implementat un sistem de monitorizare video la 63 de unităţi de învăţământ.

Poliţia Locală Sector 6, prin dispeceratul instituţiei, asigură pentru acestea monitorizarea video 24/24 ore, 7/7 zile, optimizând, astfel, timpul de interveţie al poliţiştilor locali atunci când este periclitată siguranţa elevilor.

Totodată, se va acţiona şi în zonele adiacente instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

Informarea înseamnă prevenire!

Pentru siguranţa copiilor dumneavoastră, Poliţia Locală Sector 6 vă recomandă:

• Comunicaţi permanent cu copilul dumneavoastră;

• În cazul în care copiii dumneavoastră vin acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa lor;

• Sfătuiţi-vă copilul să nu accepte invitaţia de a se urca în maşina unei persoane necunoscute;

• Învăţaţi copilul să nu primească daruri (dulciuri, jucării) de la persoane necunoscute;

• Încercaţi să-i cunoaşteţi prietenii/colegii;

• Participaţi la şedinţele organizate de instituţia de învăţământ privind situaţia şcolară a copilului dumneavoastră;

• În momentul în care observaţi o schimbare în sens negativ în comportamentul copilului dumneavoastră, analizaţi cu atenţie problema apărută şi încercaţi rezolvarea acesteia;

• În cazul în care, aparent, situaţia pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliţie), care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor;

• Luaţi la timp măsuri de educare, creştere şi supraveghere specifică fiecărei vârste în parte, cu scopul de a proteja viitorul şi siguranţa copilului dumneavoastră.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑