Comunicate de presă

Published on aprilie 15th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Dezbatere publică pe marginea proiectului de hotărâre privind aprobarea “Documentaţiei şi Caietului de sarcini în vederea concesionării serviciilor de salubritate” pe raza Sectorului 6

Din dispoziţia Primarului Rareş Mănescu, ieri, 14 aprilie a.c., începând cu orele 11.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 6 a avut loc o dezbatere publică pe marginea Proiectului de Hotărâre privind aprobarea Documentaţiei şi Caietului de sarcini în vederea concesionării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 6, Bucureşti.  

La întâlnire au participat reprezentanţi ai unor instituţii şi organizaţii interesate de tema salubrizării în Sectorul 6. Aceştia au discutat pe marginea Caietului de Sarcini în vederea atribuirii Contractului de Delegare a Gestiunii Serviciului de Salubrizare în Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti. Au fost aduse completări şi au fost detaliate aspecte concrete prevăzute de caietul de sarcini, urmând ca acestea să fie introduse în completarea documentului.

“Contractul ce vizează serviciile de curăţenie în Sectorul 6 este depăşit. Încheiat încă din 1999 şi actualizat ultima dată în 2009, acest contract nu mai poate îndeplini condiţiile pentru salubrizarea eficientă a comunităţii. De aceea, am iniţiat de anul trecut procedurile necesare pentru elaborarea unui caiet de sarcini prin care vom concesiona serviciile de salubrizare. Prin acest demers, cetăţenii vor beneficia de servicii de calitate şi de curăţenie în Sectorul 6”, a precizat primarul Rareş Mănescu.

Proiectul de Hotărâre privind privind aprobarea Documentaţiei şi Caietului de sarcini în vederea concesionării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 6 se află în spaţiul public virtual încă din data de 25.03.2016, afişat pe site-ul Primăriei Sectorului 6, la adresa: http://www.primarie6.ro/proiecte-de-hotarari-aflate-in-dezbatere-publica/ şi urmează să fie supus adoptării Consiliului Local Sector 6.

Contractul pentru achiziţia serviciului de salubritate în Sectorul 6 nr. 1153 a fost încheiat în anul 1999 între Primăria Municipiului Bucureşti şi SC Urban SA, el fiind prelungit de-a lungul timpului printr-o serie de acte adiţionale. Ultimul act adiţional, încheiat în anul 2009, prevede la Articolul 1: “se prelungeşte durata contractului pentru achiziţia serviciului de salubrizare în Sectorul 6, nr. 1153/16.11.1999, până în momentul aprobării Strategiei şi alegerea modalităţii de gestiune a serviciului de salubrizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 101/2006 şi ale Legii 51/1996, ale organizării serviciului de salubrizare, precum şi atribuirea contractelor de delegare a gestiunii”.

Primăria Sectorului 6 a iniţiat procedurile de contractare a unui nou serviciu de salubrizare imediat ce reglementările legale în vigoare au permis acest lucru, urmând toţi paşii prevăzuţi de legislaţia de la nivel naţional şi local.

În aprilie 2015, prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 82/28.04.2015 a fost aprobată Strategia de Salubrizare a Capitalei, iar în şedinţa din 17 decembrie 2015 a Consiliului Local Sector 6 a fost aprobat şi Studiul de Oportunitate pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare pe raza Sectorului 6, Bucureşti. Acesta fusese făcut public pe site-ul instituţiei, www.primarie6.ro, din luna noiembrie a anului 2015.

În aceste condiţii, ne exprimăm convingerea că, în cel mai scurt timp, cetăţenii Sectorului 6 vor beneficia de servicii de salubrizare de calitate, în condiţii de eficienţă şi eficacitate economică.

dezbatere 02 dezbatere 03


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte