Stiri 13406910501048390224

Published on mai 31st, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Diplome pentru voluntarii din Sectorul 6

Luni, 3 iunie 2013, începând cu orele 18.00, Primăria Sectorului 6 organizează festivitatea de încheiere a Proiectului Şcoala de Voluntari Sector 6. Demarat la începutul lunii decembrie 2012, programul şi-a propus formarea unui grup activ de voluntari comunitari, care să se implice pe viitor în cadrul serviciilor sociale, campaniilor umanitare şi proiectelor cu specific social, derulate pe raza Sectorului 6. Cu ocazia evenimentului găzduit de Centrul de Recreere şi Dezvoltare ,,Conacul Golescu Grant”, din str. Aleea Ţibleş nr. 64, un număr de 51 de beneficiari ai programului, dintr-un total de 93 participanţi, vor primi diplomele care atestă absolvirea a cel puţin trei module de curs.

Cursurile Şcolii de Voluntari Sector 6 au fost împărţite în opt module, în cadrul cărora a fost abordată o varietate de subiecte precum: discursul public, comunicarea eficientă, leadership, prim-ajutor, management de proiect, rolul voluntarului în comunitate, animaţie socio-educativă, management financiar.

Proiectul reprezintă o iniţiativă inedită la nivelul comunităţii Sectorului 6, fiind implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 alături de partenerii săi: Asociaţia Caritas Romania, Asociaţia Ramura-Centrul de Excelenţă şi Pro Vobis-Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat.

“În Sectorul 6, susţinem existenţa acestui proiect în vederea creării unei reţele de voluntari care să îmbunătăţească intervenţiile sociale la nivel comunitar. Cu toate că voluntariatul este un segment prea puţin dezvoltat în România, el constituie o resursă externă importantă în dezvoltarea capacităţii de implicare şi motivare a întregii comunităţi” ,  a precizat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑