Stiri logo-primarie6-ro

Published on aprilie 13th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Discuţie pe tema iniţiativei introducerii uniformelor în şcolile din sector

Dezbatem împreună, decidem împreună !

Primăria Sectorului 6 vă invită luni, 14 aprilie 2014, începând cu orele 13.00, la dezbaterea pe tema iniţiativei introducerii uniformelor în şcolile din sector, întâlnire ce se va desfăşura în Sala Mică de festivităţi a Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu”, din Bdul. Iuliu Maniu nr. 15.

La întâlnire vor participa Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea; Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu; Constantin Trăistaru, inspectorul şcolar general Municipiul Bucureşti; Adriana Stoica, inspectorul şcolar al Sectorului 6, precum şi directorii liceelor „Marin Preda”, „Tudor Vladimirescu”, „Eugen Lovinescu” şi „Iuliu Maniu”.

În cadrul întâlnirii vor fi purtate discuţii despre impactul introducerii uniformei obligatorii, experienţele şcolilor din Sectorul 6 în care a fost deja introdusă uniforma obligatorie şi se urmăreşte schimbul unor opinii informate despre oportunitatea introducerii uniformelor obligatorii în şcolile din Sectorul 6.

În generaţia mea, opiniile nu erau deloc favorabile unei asemenea idei, pentru că mulţi se gândeau imediat la vremurile de tristă amintire de dinainte de Revoluţie. Uniforma şcolară reprezenta un simbol al unor vremuri pe care le-am depăşit demult, al unei mentalităţi la care nu mai vrem să ne întoarcem. Dar, dincolo de toate aceste reacţii instinctive pe care eu şi cei mai în vârstă decât mine le-am avut la auzul ideii de a introduce uniforma în şcoli, întrebarea care se pune este dacă introducerea uniformei obligatorii este benefică pentru actul de educaţie, dacă ea face bine sau rău elevilor în şcoli.”, a declarat Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, iniţiatorul proiectului introducerii uniformelor în şcolile din sector.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑