Comunicate de presă scoala-parintilor

Published on iunie 19th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Elevii au terminat cursurile – “Şcoala părinţilor” îşi deschide porţile

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 anunţă începerea atelierelor interactive de lucru pentru părinţi şi copii din cadrul proiectului ”Şcoala Părinţilor”, ce se vor desfăşura începând cu data de 22 iunie 2015.

Anul acesta vor participa cinci familii, părinţi cu copii cu vârste cuprinse între 4 – 10 ani. Atelierele de lucru se vor desfăşura în zilele de 22 – 25 iunie 2015, la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu  Grant” din str. Aleea Tibleş, nr. 64, într-o  clădire ce are statutul de monument istoric. Locaţia dispune de o curte generoasă şi un loc de joacă pentru copii.

Atelierele din acest an vor fi conduse de o echipă de formatori alcătuită din psihologi şi asistenţi sociali şi vor cuprinde Lumea sunetelor, Lumea Culorilor, Teatru de păpuşi şi Să descoperim jocul la diferite vârste.

Peste 150 de părinţi şi copii au participat de-a lungul anilor la proiectul ”Şcoala Părinţilor” care se află la cea de-a VII-a ediţie şi reprezintă o tradiţie a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, având un succes binemeritat.

Scopul proiectului este reducerea semnificativă a situaţiilor de impas parental şi a dificultăţilor aferente în cadrul relaţiei părinte – copil, atât în situaţiile copiilor cu deviaţe comportamentale, cât şi pentru situaţii obişnuite de viaţă, care apar pe parcursul copilăriei.

Obiectivele atelierelor sunt pe lângă îmbunătăţirea relaţiilor din familie, dezvoltarea abilităţilor emoţionale prin joc sau alte activităţi interesante atât pentru copii cât şi pentru părinţi şi crearea unei reţele de suport între părinţi.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑