Comunicate de presă Sfanta-Maria-01

Published on septembrie 18th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Elevii cu deficienţe de auz din Sectorul 6 vor fi specializaţi în meseria de tipograf offset

Ieri, 17 septembrie 2015, la Şcoala Gimnazială pentru Deficienţi de Auz „Sf. Maria” din Sectorul 6 a avut loc lansarea unui nou nivel de învăţământ, special profesional, în domeniul Tehnici Poligrafice.

Proiectul s-a născut ca urmare a iniţiativei deputatului din Sectorul 6, Răzvan Horia Mironescu, de a constitui un parteneriat public-privat între autoritatea locală a Sectorului 6 şi trei actori privaţi: Best Print, Fundaţia Orange şi Fundaţia Sense International – România, prin intermediul căruia elevii Şcolii „Sf. Maria” vor fi formaţi să devină specialişti în meseria de tipăritor offset.

Elevii s-au arătat încântaţi de iniţiativa introducerii acestui nou nivel de învăţământ, arătându-şi disponibilitatea de a învăţa cât mai multe în domeniul tehnicilor poligrafice.

Parteneriatul se bucură de sprijinul Primăriei Sectorului 6, de implicarea directoarei Şcolii Gimnaziale pentru Deficienţi de Auz „Sf. Maria”, Florica Stoica, precum şi de aportul special al firmei Best Print, compania cu cea mai mare contribuţie la taxele locale în domeniul birotică-tipărituri din Sectorul 6.

Primăria Sectorului 6 a încercat permanent să atragă parteneri privaţi pentru desfăşurarea de proiecte comune în vederea sprijinirii comunităţii noastre. Un exemplu de implicare a actorilor economici, din Sectorul 6 şi nu numai, în demersuri dedicate copiilor îl reprezintă proiectul Şcolii Profesionale Speciale create în cadrul Şcolii Gimnaziale pentru Deficienţi de Auz Sf. Maria. Cu sprijinul Best Print, al Fundaţiei Orange şi al Fundaţiei Sense International, începând de ieri, copiii cu deficienţe de auz pot învăţa o meserie, cea de tipograf offset. Mulţumesc în numele primăriei sectorului şi al comunităţii partenerilor noştri şi profesorilor Şcolii Sf. Maria, care s-au implicat în acest proiect”, a declarat primarul Rareş Şerban Mănescu.

5908_ovidiu_micsik_inquamphotos

5979_ovidiu_micsik_inquamphotos

6017_ovidiu_micsik_inquamphotos

6020_ovidiu_micsik_inquamphotos

Sfanta-Maria-02

Sfanta-Maria-03

Tags: , , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑