Stiri comunicat-primaria-sectorului-6

Published on ianuarie 27th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Elevii cu dizabilităţi de la Liceul Marin Preda au nevoie de un ascensor pentru a participa la cursuri

Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, sprijină proiectul caritabil „Bucuria de a dărui zâmbete”, iniţiat de către reprezentanţii Liceului Teoretic „Marin Preda” din Sectorul 6, prin care se urmăreşte realizarea unui mediu adaptat nevoilor elevilor şi cadrelor didactice cu dizabilitaţi.

Proiectul presupune organizarea şi desfăşurarea unui spectacol caritabil ce va avea loc, miercuri, 28.01.2015, ora 18.00, în Clubul Princess din Complexul Studenţesc Regie, cuprinzând diverse momente artistice realizate de elevi, în vederea strângerii de fonduri pentru achiziţionarea unui ascensor care să permită accesul către laboratoarele de la etajele superioare.

Instituţia de învăţământ nu dispune de o rampă mobilă pentru deplasarea pe scări a persoanelor cu handicap locomotor, ceea ce le îngrădeşte elevilor dreptul la educaţie.

Proiectul urmăreşte diminuarea şi eliminarea fenomenului de izolare socială a elevilor şi cadrelor didactice cu dizabilităţi, conducând, astfel, la egalizarea şanselor.

Evenimentul este deschis pentru oricine doreşte să contribuie la dezvoltarea unei viziuni pozitive asupra vieţii, eliminând, astfel, barierele sociale.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑