Stiri conferinta

Published on iulie 31st, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Eşti tânăr? Fii voluntar, implică-te!

Astăzi, la sediul Primăriei Sectorului 6 din Calea Plevnei nr. 147 – 149, a avut loc o întâlnire pe tema noii legi a voluntariatului, evenimentul fiind rezultat al colaborării dintre Primăria Sectorului 6 şi Asociaţia pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute noile schimbări importante faţă de legea din 2001, una dintre ele fiind reglementarea obligatorie a relaţiei dintre voluntar şi organizaţia gazdă printr-un contract cadru în formă scrisă, încercându-se, astfel, reducerea rândurilor celor care practică munca la negru.

Un alt aspect este recunoaşterea voluntariatului ca experienţă profesională, în condiţiile în care majoritatea statelor Uniunii Europene implementează deja o asemenea prevedere.

O altă schimbare importantă se referă la acordarea unui certificat de competenţe de către organizaţia gazdă, dobândite prin voluntariat, munca fiind recunoscută ca experienţă profesională.

Avantajele voluntariatului:

–                              găsirea cu mai multă uşurinţă a unui loc de muncă, după terminarea studiilor universitare;

–                              angajatorii salută noua lege şi susţin că multinaţionalele îi preferă pe tinerii care au activat în organizaţii non-guvernamentale şi care au dus proiecte la bun sfârşit, reuşind să gestioneze bugete şi oameni;

–                              tinerii care au întreprins activităţi de voluntariat se pot integra mai uşor în echipă şi sunt capabili să-şi asume responsabilităţi în cadrul companiei.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑