Stiri eveniment-constantin-brancusi

Published on iulie 23rd, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Eveniment cultural dedicat lui Constantin Brâncuşi, la Clubul Seniorilor Sector 6

Cu susţinerea Primăriei Sectorului 6, marţi, 23 iulie 2013, Clubul Seniorilor situat în Calea Plevnei nr. 234 a găzduit o întâlnire dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuşi.

Evenimentul a debutat cu o prelegere aparţinând d-nei prof. Veronica Popescu, membră a Clubului Seniorilor Sector 6, care a captivat audienţa cu momente importante din viaţa şi opera sculptorului român. Timp de o oră, doamna profesor a trecut în revistă copilăria, adolescenţa şi anii de ucenicie ai lui Brâncuşi în cadrul Şcolii de Arte din Craiova.

A urmat apoi perioada bucureşteană, periplul francez, anii de trudă petrecuţi în atelierul din cartierul Montparnasse, consacrarea artistică şi perioada ultimă a vieţii, caracterizată de retragere spirituală şi recunoaştere internaţională.

Expunerea din sala mare a Clubului Seniorilor Sector 6, la care au asistat peste 60 de persoane în vârstă, a urmărit să surprindă complexitatea personalităţii artistului, simbioza dintre modernism şi spiritualitate românească în opera acestuia.

Programul cultural a continuat cu proiecţia unui film documentar cu şi despre marele sculptor, precum şi discuţii libere între participanţi.

Cu un număr de 500 beneficiari lunar, Clubul Seniorilor este un spaţiu de relaxare şi agrement pentru pensionarii din Sectorul 6, destinat stimulării comunicării la orice vârstă şi readucerii persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială activă.

[nggallery id=86]


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑