Stiri logo-primarie6-ro

Published on iulie 22nd, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Eveniment de lansare la nivelul sectorului 6 a proiectului ,,Transparență și calitate în administrația publică prin social media”

Miercuri, 23 iulie 2014, începând cu orele 10.00, Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 6, din Calea Plevnei nr. 147-149, va găzdui evenimentul de lansare în plan local a proiectului ”Transparență și calitate în administrația publică prin social media”. Implementat de Asociația ”Asistență și programe pentru dezvoltare durabilă – Agenda 21” în parteneriat cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici, proiectul își propune creşterea rolului societăţii civile în promovarea principiilor bunei guvernări şi ale participării cetăţenilor la procesul de elaborare a politicilor la nivel local, precum și promovarea dreptului fundamental al cetăţenilor de a participa la problemele publice, prin instituirea unor canale  eficiente de comunicare şi consultare între cetăţeni și cele 20 de instituții/autorități publice implicate în proiect. În calitate de parteneri locali, Primăria Sectorului 6 și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 se implică în activitățile proiectului și oferă modele de bună practică în domeniul comunicării online cu cetățenii.

   Proiectul  ,,Transparență și calitate în administrația publică prin social media” estefinanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România și a fost gândit astfel încât să contribuie la transpunerea în practică a politicilor și strategiilor Uniunii Europene și ale Guvernului României  în domeniul e-government în concordanță cu prevederile Agendei Strategiei Europa 2020. Principalele rezultate vizate se referă la instituirea unor canale  eficiente de comunicare şi consultare între cetăţeni și instituții/autorități publice, creșterea gradului de transparență și bună guvernare a 20 de instituții și a capacității acestora de atragere a cetățenilor în procese decizionale, prin utilizarea rețelelor social media, încurajarea voluntariatului în beneficiul comunităţii, implicarea funcționarilor publici pe baze voluntare în procesul de implementare a proiectului, promovarea campaniei No Hate Speech, multiplicarea şi extinderea bunelor practici în alte 10 judeţe.

Proiectul este finanțat cu valoarea totală de 82684,50, din care co-finanțarea prin granturile SEE  se cifrează la suma de 70.648,50 Euro.

Scopul evenimentului din data de 23 iulie 2014 constă în prezentarea proiectului, a obiectivelor şi a activităţilor propuse, precum şi a rolului şi a responsabilităţilor care revin partenerilor de la nivelul Sectorului 6 și al Municipiului București în cadrul proiectului.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑