Comunicate de presă Primaria Sectorului 6

Published on iunie 5th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Excelenţa este premiată în Sectorul 6

Joi, 4 iunie 2015, în cadrul proiectului Premiile „Educaţie – Excelenţă pentru Viitor”, Primăria Sectorului 6 a oferit premii şi diplome de excelenţă pentru elevii din Sectorul 6, laureaţi ai olimpiadelor şcolare, faza naţională.

Evenimentul a avut loc la sediul central al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, partener în cadrul proiectului.

Sub deviza “Educaţia este paşaportul nostru pentru viitor, întrucât ziua de mâine aparţine celor care învaţă astăzi”,11 elevi au fost felicitaţi şi 9 dascăli care i-au îndrumat pe drumul performanţei, au primit la rândul lor, diplome şi premii.

Copiii au reprezentat cu mândrie unităţile de învăţământ din care provin, care le-au inspirat lupta pentru performanţă şi motivul pentru care au primit recunoaşterea comunităţii Sectorului 6.

Şcoala Gimnazială nr. 59 a fost aplaudată deoarece elevul Ciumara Şerban (clasa a VI-a) a reuşit să obţină locul II la olimpiada de Matematică.

Catrina Adriana Larisa (clasa a XI-a), Georgescu Alexandra Mihaela (clasa a XII-a), Popescu Madalina Florentina (clasa a XII-a) – eleve la Colegiul Naţional “Elena Cuza” au luat locul I la Olimpiada Animatorilor.

Liceul Teoretic „Eugen Lovinescu”, reprezentat de Barboi Sergiu (student acum la Facultatea de Limbi Străine), Idu Andreea (clasa a XII-a) şi Orodel Daniela Ioana (clasa a XI-a),  s-a mândrit cu medalii de argint la Olimpiada de Limba Portugheză.

Ultimii, dar nu cei din urmă, au fost 4 copii minunaţi de la Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Auz “Sfânta Maria”. Despre aceşti copii se vorbeşte de cele mai multe ori ca parte a unui grup vulnerabil, dar ei au dovedit că deficienţa nu este un impediment pentru performanţa şcolară. Dena Maria Andreea, elevă în clasa a VIII-a, a obţinut locul I la Olimpiada de Limba şi Literatura Română, Mehedinţu Mihaela Sorina, elevă în clasa a VIII-a, a obţinut locul I la Olimpiada de Matematică, Branişte Florentina elevă în clasa a VIII-a, a obţinut locul I la Olimpiada de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor (TIC), iar Mihai Ionel Cătălin elev în clasa a VIII-a, a obţinut locul I la Olimpiada de Educaţie plastică. Aceşti copii care au învăţat să îşi organizeze timpul, să facă faţă unei competiţii, au învăţat ce înseamnă efortul, disciplina,  perseverenţa, răbdarea şi responsabilitatea. Felicitări!

La evenimentul desfăşurat într-un cadru festiv, au participat părinţii şi membrii marcanţi ai comunităţii şi ai mediului universitar.

Cu acest prilej, primarul sectorului 6, Rareş Şerban Mănescu, prezent la eveniment, ne-a mărturisit că “astfel de iniţiative vor continua, deoarece viitorul nostru stă în mâna copiilor noştri, iar eforturile lor nu trebuie să treacă neobservate. Premierea de astăzi are menirea de a le întări convingerea că drumul pe care au pornit este drumul spre excelenţă”.

Cel mai nou proiect al Primăriei Sectorului 6  – „Educaţie – Excelenţă pentru Viitor”, prevede stimularea copiilor cu performanţe şcolare înalte sau care au interes şi aptitudini deosebite în domeniul ştiinţific, etnic, cultural-artistic, civic, precum şi cei care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale. Iniţiativa are ca scop promovarea educaţiei ca valoare fundamentală a societăţii.

Primaria Sectorului 6

Primaria Sectorului 6

Primaria Sectorului 6

Primaria Sectorului 6

Tags: , , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑