Stiri clubul-seniorilor

Published on iulie 31st, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Excursie în beneficiul persoanelor vârstnice din Sectorul 6

Cu susţinerea Primăriei Sectorului 6, un grup de persoane vârstnice din comunitate vor vizita mâine, 1 august 2013, Mănăstrirea Vladimireşti din judeţul Galaţi. Participanţii, în număr de 90, sunt beneficiari ai Clubului Seniorilor Plevnei şi Clubului Seniorilor Ghencea, aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Excursia, al cărei program include vizitarea complexului mănăstiresc şi o masă în incinta ei, face parte din ansamblul serviciilor sociale specifice, puse la dispoziţia persoanelor vârstnice domicliate pe raza sectorului în scopul stimulării comunicării la orice vârstă şi readucerii persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială activă. Prin această acţiune se urmăreşte recompensarea persoanelor în vârstă care au creat şi au expus lucrări de pictură şi fotografie în cadrul celor două Cluburi ale Seniorilor din Sectorul 6.

Ctitorită în anul 1938 în urma viziunilor avute de Vasilica Barbu Gurău, care mai apoi a devenit maica Veronica, stareţă si stavroforă, Mănăstirea Vladimireşti adăposteşte 106 icoane vechi din secolele XVIII-XIX. Tot aici se păstrează crucea de lemn sau “crucea din porumb” cu care s-a însemnat locul Sfântului Altar la arătarea semnului dumnezeiesc precum şi icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni cu trei mâini.

Situate în Calea Plevnei nr 234 şi, respectiv, Prelungirea Ghencea nr. 28, cele două Cluburi ale Seniorilor din Sectorul 6 îi aşteaptă pe toţi pensionarii din comunitate să le treacă pragul şi să beneficieze de programe specifice şi activităţi cu caracter recreativ şi socio-cultural.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑