Comunicate de presă La teatrale cu matale - Primaria Sectorului 6

Published on iunie 15th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Festivalul ”La teatrale cu matale!” la cea de-a IX-a ediţie

Mâine, 16 iunie, începând cu ora 12.00, vă invităm cu mic cu mare, să fiţi martorii celei de-a noua ediţii a festivalului de teatru organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6 – ”La teatrale cu matale!”.

Peste 150 de copii şi 90 de adulţi vor lua cu asalt scena sălii Nichita Stănescu din cadrul Centrului Cultural al M.A.I. care va fi gazda festivalului din acest an. Cortina se va ridica în 16 iunie pentru cele 16 trupe de copii, urmând ca, în data de 17 iunie să participe şi 6 trupe de adulţi şi seniori care frecventează ”Cluburile Seniorilor” din Sectorul 6 precum şi din alte sectoare din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Pentru prima dată în istoria acestui festival seniorii vor contribui prin stimularea comunicării intergeneraţionale şi vor fi prezenţi în public pentru a susţine cu aplauze copiii care vor evolua pe scenă, iar la rândul lor, cei mici vor face acelaşi lucru pentru trupele de seniori.

În acest an, pe parcursul jurizării, vor veni să ne destindă, încânte şi să sporească emoţiile participanţilor: Corul Nostalgia – cor al DGASPC Sector 6, Caplea Rebeca (8 ani) cu un superb moment de dans, trupa de dans al Clubului Seniorilor Sector 3 şi Corul Clubului Seniorilor Sector 6.

Cei mari, care s-au pregătit cum au ştiut mai bine, îşi doresc în egală măsură cu cei mici, să câştige marele trofeu. Cu siguranţă în anii ce vor urma, vor recupera dezavantajul numeric şi vor participa cu mai multe momente.Îi aşteptăm pe toţi în număr cât mai mare ”La teatrale cu matale!”.

Proiectul ”La teatrale cu matale!” a debutat în anul 2006 printr-un curs de teatru pentru copiii defavorizaţi din sector, care oferea celor mici posibilitatea de a-şi petrece timpul liber într-un mod creativ, promovând arta ca mijloc de terapie şi dezvoltare comportamentală.

De nouă ani, peste 3000 de copii au fost reuniţi sub egida festivalului ”La teatrale cu matale!” – eveniment care a reuşit să strangă laolaltă copii cu aceeaşi pasiune, cu scopul  cunoaşterii, schimbului de  idei, stimulării comunicării şi interacţiunii între categorii sociale diferite. Promovând arta ca mijloc de terapie şi dezvoltare comportamentală, proiectul „La teatrale cu matale!” a reuşit să reunească copiii şi tinerii din toate categoriile sociale pe drumul care duce la descoperirea şi afirmarea personalităţii.

La teatrale cu matale - Primaria Sectorului 6

La teatrale cu matale - Primaria Sectorului 6

La teatrale cu matale - Primaria Sectorului 6

La teatrale cu matale - Primaria Sectorului 6


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑