Stiri stop-violenta

Published on iunie 18th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Festivalul „TU ALEGI!” în Sectorul 6

Cu sprijinul Primăriei Sector 6, în data de 19 iunie 2013, începând cu orele 10.00, se desfăşoară în Sectorul 6,  Festivalul de Artă şi Sport „TU ALEGI!”, parte integrantă a proiectului cu acelaşi titlu, iniţiat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Pornind de la ideea că violenţa în şcoli este o realitate dură, cu care se confruntă zilnic copiii beneficiari ai sistemului de învăţământ, proiectul “TU ALEGI” a fost gândit ca o modalitate de apropiere şi dialog între copii, tineri şi adulţi.

Sub sloganul “Violenţa nu este o soluţie. Vino alături de noi să găsim soluţii prin artă şi sport!”, programul abordează, într-un limbaj adecvat, atât cauzele cât şi consecinţele violenţei în şcoli, căutând să-i atragă pe liceeni de partea celor care luptă împotriva acestui fenomen.

 Proiectul cuprinde două componente:

  • cursuri de informare susţinute în liceele din sector
  • festivalul de artă şi sport, ca alternativă la comportamentul violent.

Anul acesta au fost implicaţi aproximativ 400 de elevi ai liceelor ”Sfântul Antim Ivireanu”, ”Marin Preda” şi ai Colegiului Naţional ”Elena Cuza”, toate din Sectorul 6. Organizaţi pe echipe reprezentând fiecare clasă, elevii vor expune în cadrul festivalului proiecte cu tema “Soluţiile adolescenţilor de prevenire a violenţei în clasă/şcoală”. Cele mai frumoase şi originale idei vor fi răsplătite cu premii şi diplome.

Ajuns la cea de-a şaptea ediţie, evenimentul are loc în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu Grant” Sector 6, din Aleea Ţibleş nr. 64, acolo unde, alături de concursul de proiecte antiviolenţă realizate de adolescenţi, vor avea loc competiţii de desene pe asfalt, pictură, rummy, tenis de masă, creaţie bijuterii, şah, badminton, fotbal şi volei.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑