Stiri logo-primarie6-ro

Published on februarie 19th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Finanţare nerambursabilă pentru şansă la educaţie prin “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Centrului Social Multifuncţional Harap-Alb”

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 anunţă derularea proiectului “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Centrului Social Multifuncţional Harap-Alb” Cod SMIS 28462.

Proiectul este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, axa prioritară 3 “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.2, destinat “Reabilitării/modernizării/dezvoltării şi echipării infrastructurii serviciilor sociale”.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6  a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti Ilfov în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional la nivelul regiunii Bucureşti-Ilfov.

Un număr de 215 copii cu vârste între 3 luni şi 4 ani, din sectorul 6, vor avea şansa la educaţie şi vor beneficia de un loc în Centrul Social Multifuncţional Harap-Alb, ca urmare a implementării Proiectului “Reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare Centru Social Multifunctional Harap-Alb” derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Obiectivul principal  al proiectului îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii la nivelul Centrului Social Multifuncţional Harap-Alb şi asigurarea îmbunătăţirii serviciilor sociale oferite în mod echilibrat pe întreg teritoriul Sectorului 6 pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la astfel de servicii. Prin mărirea capacităţii cu 30%, creşa aflată în componenţa Centrului Social Multifuncţional Harap-Alb va răspunde punctual nemulţumirilor manifestate de părinţi vis-a-vis de capacitatea insuficientă de primire existentă în prezent. Spaţiile nou-create vor avea rolul de a acomoda mai mulţi copii, reducându-se astfel listele de aşteptare actuale.

Ca urmare a implementării proiectului, se estimează că 6000 de persoane adulte vor beneficia de servicii de consiliere şi reintegrare socială oferite în cadrul centrului. De asemenea, proiectul prevede că 1920 părinţi vor beneficia de terapie de grup şi cursuri gratuite.

Proiectul se derulează în Bucureşti, Sectorul 6, cu o valoare totală de 3.997.361,96 RON din care finanţarea nerambursabilă este de 3.108.114,10.

Pentru detalii suplimentare : Dulamea Ghe. Andi-Dan, Manager de proiect, tel. 021/7457225, e-mail [email protected], [email protected].


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑