Comunicate de presă 11918957_1005967156134341_5833382586794624712_o

Published on septembrie 10th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

”Fir întins!” beneficiarilor Centrului de Reabilitare şi Recuperare Neurologică ”Uverturii” din Sectorul 6

Pe parcursul verii, beneficiarii Centrului de Reabilitare şi Recuperare Neurologică ”Uverturii” au fost integraţi într-un program complex de activităţi ce implică ieşiri în aer liber şi petrecere a unor ore de relaxare în natură.

Pornind de la ideea de a forma pasiuni fireşti de care se bucură orice adult, psihologii şi psihoterapeuţii centrului au pus la punct un orar săptămânal care să le deschidă persoanelor afectate de handicap psihic calea către o preocupare plăcută şi diferită faţă de ce au experimentat până în prezent.

Astfel, în luna august au fost programate mai multe partide de pescuit pe malul Lacului Morii din Bucureşti, într-o zonă liniştită şi sub supravegherea unui personal de specialitate.

La aspectul de agrement al ieşirilor s-a adăugat cel practic: beneficiarii au avut ocazia de a învăţa noi deprinderi de viaţă, începând cu semnificaţia activităţii şi continuând cu scopul final al acesteia sau modul de folosire a instrumentelor de pescuit.

Totodată, în luna septembrie vor merge într-o tabără, unde unii dintre ei vor vedea pentru prima dată marea.

Situat în cartierul Militari, Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neurologică ”Uverturii” oferă cazare, masă, îngrijire şi asistenţă specializată pentru persoanele afectate de tulburări mentale, programul având menirea de a prelua cazurile dificile din comunitate şi de a încerca, pe cât este posibil, integrarea în societate a celor care care au avut neşansa de a veni pe lume cu un handicap psihic.

Majoritatea beneficiarilor au fost privaţi de un mediu familial stimulant, atât de necesar unei evoluţii pozitive a stării de sănătate. În scopul susţinerii cognitive şi a capacităţilor de adaptare şi relaţionare cu alte persoane, beneficiarii sunt implicaţi în programe lucrative precum confecţionare şi decorare obiecte. Un mediu aparte, anume creat pentru susţinerea activităţilor recreative îl oferă mica seră amenajată în curtea complexului, acolo unde beneficiarii au ocazia de a lucra în echipă la plantarea, îngrijirea şi recoltarea legumelor ce vor ajunge ulterior, prin îndemînarea bucătarilor, chiar în farfuriile lor.

 

Tags: , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑