Stiri logo-primarie6-ro

Published on septembrie 2nd, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

”Fondurile europene – oportunitatea unui loc de muncă pentru categoriile sociale defavorizate”

Un număr de 14 persoane aparţinând grupurilor sociale vulnerabile şi-au găsit un loc de muncă în urma absolvirii cursurilor de calificare profesională oferite gratuit în cadrul proiectului“Şanse egale în comunitatea noastră” POSDRU/122/6.2/G/124026, derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Cursurile se adresează persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor de etnie romă şi tinerilor care au împlinit 18 ani şi părăsesc sistemul de protecţie al statului, oferind diplome de calificare în specializările de mercantizor, lucrător în comerţ, legător manual, peisagist-floricultor, confecţioner asamblor articole textile. Absolvenţii primesc diplomă de calificare recunoscută de către Ministerul  Muncii,Protecţiei Sociale, Familiei şi Persoanelor Vârstnice şi de către Ministerul Educaţiei Naţionale prin Autoritatea Naţională pentru Calificări, precum şi un suport financiar în valoare de 500 lei lunar pe durata frecventării cursurilor.

Proiectul “Şanse egale în comunitatea noastră” este implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordată din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.2 “Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”.

Proiectul are ca obiectiv general stimularea integrării pe piata muncii a 220 de persoane care aparţin categoriilor sociale vulnerabile şi se derulează în Bucureşti, sectorul 6, în perioada 1 octombrie 2013 – 1 aprilie 2015, cu o valoare totală de 1.402.018,96 lei din care finanţarea nerambursabilă este de 1.373.978,58 lei.

Persoanele care doresc să beneficieze de aceste cursuri gratuite sunt rugate să contacteze Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, persoană de contact: Porfir Oana Maria, Asistent PR, tel.0730.649.539, email: [email protected]

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑