Comunicate de presă FLYER-2015 Revolution Day

Published on octombrie 9th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

”Food Revolution Day 2015” pentru copiii din comunitatea Sectorului 6

Vineri, 09 octombrie 2015, începând cu ora 15.00, copiii din comunitate care vor participa la o demonstraţie extraordinară de măiestrie culinară, oferită de către Mary Balaban, ambasadorul Jamie Oliver în Romania, vor avea ocazia de a crea un sandwich special şi, mai ales, sănătos.

Locul în care se va desfăşura evenimentul este Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu Grant”, clădire destinată cursurilor gratuite la care participă, anual, aproximativ 1000 de copii din comunitatea Sectorului 6.

Toţi părinţii responsabili ştiu cât de importantă este alimentaţia copilului. Nu este chiar simplu ca prichindeii să adopte un stil de viaţă sănătos, mai ales în condiţiile în care intră în colectivitate şi în contact implicit cu tentaţia alimentelor nesănătoase. Efortul însă merită din plin pentru că o alimentaţie echilibrată formată în copilărie scade riscul multor boli la vârsta maturităţii. De asemenea, este extrem de important ca alimentele consumate pe parcursul zilei să asigure copilului necesarul de vitamine şi minerale şi să fie cât mai diversificate pentru a fi pe placul celui mic.

Promovarea alimentaţiei sănătoase este dezideratul sub care va avea loc evenimentul de vineri, iar cei 20 de copii vor avea ocazia să prepare chiar ei hrana. Copiii vor învăţa într-un mod distractiv, practic şi interactiv despre regulile de bază de organizare, igienă şi securitate în bucătărie.

Cei mici îşi vor pune şorţurile create special pentru ei de către membrii atelierului de croitorie din cadrul Clubului Seniorilor din Sectorul 6 şi, cu atenţie, vor curăţa şi tăia legumele, respectând întocmai indicaţiile din reţetă. Pensionarii care frecventează Clubul Seniorilor susţin ideea de alimentaţie sănătoasă la orice vârstă, dar mai ales pentru tânăra generaţie – cea mai importantă resursă din comunitate.

Pentru strădania lor, la sfârşitul evenimentului Food Revolution Day 2015, micii bucătari vor primi o diplomă  pentru nemaipomenitul talent de ajutor de bucătar, demonstrat la pregătirea delicioasei reţete de “Squash it Sandwich”.

food-revolution-day-bucuresti

Mary Balaban, mentorul copiilor, cea care îi va învăţa pe cei mici cum să prepare sandwichul sănătos este certificată în domeniul culinar şi în nutriţie. Despre sine spune că trăieşte visul cel mai frumos oferind educaţie alimentară copiilor, fiind ”JAMIE OLIVER – Food Revolution Day Ambasador în România din aprilie 2015”. De asemenea, susţine ateliere şi cursuri de educaţie alimentară pentru copii în şcoli, grădiniţe şi after-school şi desfăşoară cursuri de gătit privind organizarea şi implementarea unui stil de viaţă sănătos pentru tineri şi adulţi.

Acesta este doar un prim pas în vederea realizării de programe pentru promovarea unei alimentaţii sănătătoase, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 având deja diferite proiecte care susţin sănătatea copiilor şi tinerilor cum ar fi: Şcoală după şcoală, Tabere de cartier, Liga Tinerilor Sportivi, Salinoterapia, Centre de recuperare etc.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑