Comunicate de presă IMG_0532

Published on mai 25th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Gesturi frumoase la Centrul de zi al Şcolii nr. 168

În data de 21 mai 2015, a avut loc un eveniment surpriză la centrul de zi Giuleşti al Şcolii nr.168, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Cei 19 copii din clasele primare, care frecventează centrul de zi, au primit cu încântare, vizita reprezentanţilor Fundaţiei România Autentic care a făcut o donaţie de haine, jucării şi dulciuri cu prilejul zilei Înălţării Domnului.

Copiii, luaţi prin surprindere, au reacţionat foarte bine şi, după ce au inspectat pachetele, au probat hăinuţele, jucăriile au venit foarte firesc la rând.

Centrul de Zi este un centru de tip şcoală-după-şcoală, care are ca obiectiv principal prevenirea situaţiilor de risc care pot conduce la separarea copilului de părinţii săi, prin asigurarea unor activităţi de îngrijire şi educaţie (formală, non-formală şi informală) pe timpul zilei pentru copii şi prin asigurarea unor servicii de sprijin pentru părinţi sau alte persoane care au în îngrijire copiii, având rolul de a asigura menţinerea, refacerea şi dezvoltarea capacităţilor copilului şi ale părinţilor săi pentru depăşirea situaţiilor dificile. Veselia şi jocul au făcut să răsune pereţii centrului de zi, unde micuţii, zilnic, îşi fac temele primte la şcoală, iau o masă caldă şi au o mulţime de activităţi non-formale menite să le stimuleze inteligenţa, atenţia şi concentrarea prin joc.Centrul de zi este un serviciu pentru protecţia copilului a cărui misiune este în primul rând de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor.

Pe această cale, mulţumim reprezentanţilor Fundaţiei România Autentic, care s-au mobilizat cu cadouri şi s-au gândit la bucuria celor mici.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑