Comunicate de presă

Published on ianuarie 22nd, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Haine groase pentru persoanele fără adăpost din Sectorul 6

Prin intermediul proiectului SocialXChange, care funcţionează în Sectorul 6 de aproape un an, s-au strâns prin bunăvoinţa unor oameni inimoşi aproximativ 60 de saci cu haine groase. Încă din luna decembrie 2015, peste 1.000 de articole de îmbrăcăminte pentru sezonul rece au fost direcţionate către persoanele fără adăpost: căciuli, fulare, mănuşi, pantaloni, hanorace, sacouri, pulovere, geci şi pardesie.

Hainele groase au fost donate persoanelor fără adăpost identificate pe raza Sectorului 6 şi beneficiarilor care frecventează cele două adăposturi de noapte deschise de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în perioada sezonului rece. De asemenea, pentru a veni în sprijinul persoanelor fără adăpost, informăm donatorii că magazinul SocialXChange va primi şi donaţii de încălţăminte groasă (bocanci, ghete, cizme), şosete şi pături care sunt în stare bună şi igienizate.

Mulţumim tuturor donatorilor care au înţeles importanţa sprijinului comunitar. Ei sunt cei care vin în ajutorul semenilor noştri mai puţin norocoşi şi se implică în promovarea unor principii esenţiale precum responsabilitatea şi echitatea socială”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Magazinul SocialXChange se află în Calea Crângaşi nr. 3 şi este un sistem caritabil, de schimb, din care se exclude aportul banilor şi de pe urma căruia toţi au ceva de câştigat. Magazinul SocialXChange primeşte donaţii venite din partea cetăţenilor sau a firmelor, iar produsele sunt stocate şi direcţionate către persoanele defavorizate. În schimbul lor, beneficiarii prestează diverse activităţi în folosul comunităţii. Donatorii, la rândul lor, sunt încurajaţi şi răsplătiţi cu servicii precum: salinoterapie, cursuri de abilitare şi dezvoltare personală pentru copii şi adulţi, spaţiu şi dotări pentru întâlniri sau conferinţe, consiliere şi evaluare psihologică. Peste 100 de persoane au ales să muncească în schimbul ajutorului primit, oferind familiilor lor siguranţa zilei de mâine.

Perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016 a adus condiţii meteorologice nefavorabile pentru persoanele fără adăpost de pe raza Sectorului 6. Cele două adăposturi care funcţionează în comunitate au primit şi cazat temporar în această perioadă un număr de 63 de persoane care nu au domiciliu.

În perioadele geroase, echipele mobile formate din reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Direcţiei Generale de Poliţie Locală vor acţiona permanent pentru a depista persoanele fără adăpost şi a le conduce în centrele din comunitate, unde aceştia se încălzesc, beneficiază de hrană, îngrijire medicală de specialitate, dar au şi posibilitatea de a  face o baie.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte