Stiri DSC_0999

Published on octombrie 22nd, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Impozitul pentru anul 2012 a fost încasat în proporţie de 93%

Cu două luni înainte de finele anului, Serviciul Public pentru Finanţe Publice Locale Sector 6 (SPFPL Sector 6) a încasat de la contribuabili suma de 141.910.484 lei, ce reprezintă un procent de 93% din totalul de 153.033.000 lei, sumă previzionată a fi încasată la bugetul local pentru 2012 din impozite şi taxe.

Procentul mare al încasărilor a fost facilitat şi de sistemele de plată electronice puse la dispoziţia cetăţenilor de către SPFPL Sector 6. Astfel, pentru a reduce timpul de aşteptare de la ghişeele de plată şi a evita aglomeraţia, contribuabilii au la dispoziţie mai multe modalităţi de plată.

Dintre sistemele de plată electronice menţionăm:

  • „Punct de plată impozite, taxe 24/24”, unicul de acest gen în Europa care funcţionează 24/24 ore, inclusiv, sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale.

Unul din punctele de plată, amplasat la adresa din Dr. Taberei nr.18, funcţionează non-stop, 24de ore din 24 de ore. Aici pot fi efectuate plăţi şi se pot obţine informaţii legate de sumele de plată; accesul în acest centru se face pe bază de CNP şi numai de către persoanele fizice înscrise în evidenţele fiscale, beneficiind de confidenţialitate. Prin acest sistem electronic, majoritatea plăţilor au fost efectuate chiar şi în timpul nopţii.

  • Infochioşcurile – 12 infochioşcuri, amplasate în marile centre comerciale din sectorul 6, Plaza Romania, Cotroceni Parc, Selgros – Drumul Taberei, Cora – Lujerului, Carrefour Orhideea şi Militari, Metro şi Auchan.  În afara acestora, şi la sediul  SPFPL Sector 6, din Drumul Taberei nr. 18 şi la Biroul Unic, din cadrul Primăriei Sectorului 6, funcţionează câte un infochioşc.

Plata impozitelor online – Ghişeul.ro

  • Ghiseul.ro reprezintă  un sistem naţional electronic de plată on-line a taxelor şi impozitelor locale cu carduri bancare emise şi valabile în orice bancă din România, inclusiv cu carduri emise de băncile din străinătate. Totodată acesta este şi un sistem facil, eficient de plată şi de vizualizare prin internet, în sensul că economiseşte timpul cetăţeanului şi, mai mult, plăţile pot fi efectuate oriunde şi oricând.

De la începutul anului şi până la data de 21 octombrie a.c., prin sistemele de plată electronice a fost încasată suma de 1.059.000 lei.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑