Stiri primaria sectorului 6

Published on februarie 19th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Împreună împotriva abuzurilor în Sectorul 6

Sub egida „Împreună, împotriva abuzului în zilele de 21, 25, 27 februarie 2013 Primăria Sectorului 6 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează întâlniri între părinţi, copii din clasele a VII-a şi a IX-a, consilieri şcolari care activează în unităţile de învăţământ de pe raza Sectorului 6 şi asistenţi sociali.

„Împreună, împotriva abuzului este cel mai nou proiect al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, care are ca obiective principale identificarea problemelor din şcoli cu privire la abuzul de toate tipurile (din perspectiva copiilor, părinţilor şi a consilierilor şcolari), precum şi identificarea de soluţii comune la acest tip de probleme.

Participanţii vor analiza în profunzime fenomenul abuzului în mediul şcolar, dar şi colaborarea cu alte servicii din comunitate. De asemenea, specialiştii din cadrul DGASPC Sector 6 vor informa pe cei prezenţi despre serviciile oferite şi vor pune în discuţie reglementările legislative referitoare la fenomenul abuzului, prevenirii şi protecţiei copiilor. Întâlnirile vor avea loc la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală “Palatul Copiilor” Sector 6.

“Şcoala are un rol bine definit în societate, iar noi avem datoria să asigurăm în toate unităţile de învăţământ un climat de linişte şi siguranţă. Programul nostru de prevenire a abuzului în mediul şcolar va contribui la diminuarea fenomenului de abuz în şcolile şi liceele din Sectorul 6. Pentru noi toţi, siguranţa copiilor este esenţială” a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑