Stiri img-post-prim6

Published on septembrie 6th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

În primele opt luni ale anului 2013, comparativ cu anul trecut: Mai multe căsătorii şi mai mulţi bebeluşi, mai puţine divorţuri în Sectorul 6

Potrivit documentelor înregistrate la Starea Civilă Sector 6, în primele opt luni ale anului 2013 au fost oficiate 1.548 de căsătorii, au fost pronunţate 215 divorţuri, au fost înscrise 2.390 de naşteri şi au fost eliberate 1.462 certificate de deces.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012, când au fost înregistrate 1.400 de căsătorii, numărul celor care au spus „DA” în faţa ofiţerului de Stare Civilă a crescut simţitor în acest an.

Şi la capitolul “naşteri”, numărul bebeluşilor declaraţi în primele opt luni din 2013 este mai mare, în raport cu cel de anul trecut. De remarcat că, în acest an, foarte mulţi părinţi au preferat pentru copiii lor nume tradiţionale româneşti, mai ales în situaţiile în care data naşterii bebeluşilor a coincis cu o sărbătoare religioasă. S-a renunţat la prenume ca Alfonso, Rafael, Armando etc., împrumutate din telenovele şi preferate de părinţii bebeluşilor născuţi în anii anteriori.

În acest an, numărul celor care au decis divorţul pe cale administrativă a scăzut în raport cu cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑