Comunicate de presă brad-craciun

Published on decembrie 2nd, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

În Sectorul 6 aprindem luminile speranței

Pentru al doilea an consecutiv, 10.417 beculețe vor lumina în bradul uriaș care va fi amplasat luni, 3 decembrie 2012, ora 17.00, în Parcul Drumul Taberei, în semn de solidaritate, precum și pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la drepturile persoanelor cu handicap.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Handicap este sărbătorită în fiecare an pe 3 decembrie, iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 susține responsabilizarea cetățenilor din comunitate în ceea ce privește incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități.

Pentru a marca acest eveniment, în data de 3 decembrie, cu sprijinul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6,  în Parcul Drumul Taberei va fi amplasat un brad de Crăciun, în care vor fi aprinse 10.417 de beculețe.

Beculețele vor fi aprinse la ora 17.00 și sunt așteptate să participe persoanele cu dizabilități, precum și toți cetățenii Sectorului 6 pentru a susține acest eveniment important dedicat Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap.

Primarul Sectorului 6, Rareș Mănescu, va fi prezent la eveniment și va aprinde beculețele care vor lumina timp de o lună în parcul Drumul Taberei.

“Handicapul încă mai reprezintă o sursă de stigmatizare. Cei care suferă din cauza lui se confruntă atât cu boala propriu-zisă, cât și cu discriminarea. Prin gestul nostru, aprindem o rază de speranță în sufletele persoanelor cu dizabilități. Pentru că procesul de incluziune socială pe care îl susținem vizează schimbarea mentalității societății în care trăim, procesul este de durată și trebuie abordat prin activități constante și consecvente”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareș Mănescu.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Handicap a fost stabilită de către Adunarea Generală a ONU pentru prima oară ȋn anul 1992 pentru a motiva populația să ȋnteleagă efectele dizabilităților și pentru a combate discriminarea. Această zi reprezintă o ocazie pentru toate persoanele care au reușit sau încearcă să treacă peste un handicap, să promoveze înțelegerea și susținerea demnității și a drepturilor lor. Aproximativ 15% din populația lumii suferă de un handicap, conform raportului Organizației Mondiale a Sănătății, iar persoanele cu dizabilități, mai ales cele cu probleme minale, sunt cel mai frecvent marginalizate.

Conform evidenţelor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, din totalul de 10.417 persoane cu dizabilităţi, 679 sunt copii.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑