Comunicate de presă

Published on februarie 19th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Informare cu privire la cazul apărut în cadrul emisiunii Acces Direct

În urma mediatizării unui caz social în cadrul emisiunii Acces Direct al postului de televiziune Antena 1, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 s-a autosesizat prin deplasarea de urgenţă, chiar în seara emisiei, a unei echipe la domiciliul părinţilor celor două fetiţe, Andreea (2,6 ani) şi Nicoleta (8 luni), care fac subiectul emisiunii.

Totodată, la faţa locului s-au constatat o serie de nereguli privind îngrijirea şi educarea celor doi copii. În fapt, în urma discuţiilor purtate cu mama şi tatăl fetelor, au reieşit următoarele:

– de aproximativ 3 ani a fost sistată furnizarea curentului electric;

– cote restante mari la plata întreţinerii, un proces pe rol pentru recuperarea datoriilor la întreţinere, riscă să fie evacuaţi;

– cei doi părinţi nu realizează venituri, nu au un loc de muncă;

– deşi, aparent, sănătoase clinic, cele două fetiţe au carenţe în dezvoltarea conformă vârstei (cea mică pare a fi sub greutatea normală vârstei, iar cea mare nu merge şi nu vorbeşte)

– părinţii sunt ocazional ajutaţi de vecini, veniturile familiei sunt formate din alocaţiile de stat ale copiilor.

„Copiii reprezintă ce​a ​mai importantă​ resursă a unei comunităţi.  Este esenţial ca toţi copiii din sector, indiferent de situaţia lor familială sau socială​, să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a se putea dezvolta. ​Situaţia dificilă în care se află această familie a reprezentat un semnal de alarmă pentru autoritățile publice ale​ Sectorului 6.

V​om depune toate eforturile şi vom găsi o soluţie pentru ca ambii copii să fie îngrijiţi corespunzător, iar copilăria să nu le fie umbrită de dificultăți. Această familie va primi tot suportul de care are nevoie pentru a reuși să trăiască într-un cămin armonios”,​ a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

S-au dispus, imediat, toate măsurile necesare în acest caz după cum urmează:

– Andreea, fetiţa în vârstă de 2 ani şi 6 luni a fost integrată în cadrul Centrului Social Multifuncţional Harap Alb, la programul săptămânal. Acest centru realizează îngrijire şi educaţie de tip creşă pentru copiii preşcolari, cu vârste cuprinse între 1-4 ani. Activităţile desfăşurate în cadrul centrului oferă copiilor posibilitatea de a-şi însuşi deprinderi de viaţă specifice vârstei, dar şi stimularea capacităţilor cognitive şi emoţionale, în scopul dezvoltării lor.

– părinţii celor două fetiţe sunt consiliaţi şi încurajaţi să preia iniţiativa asupra vieţii lor pentru a depăşi situaţia dificilă în care se află, în vederea reducerii nevoii de a accesa servicii sociale;

– tatălui i s-a adus la cunoştinţă despre existenţa pe raza Sectorului 6 a magazinului SocialXChange, unde în schimbul muncii prestate, acesta îşi poate alege produse de imediată necesitate pe de rafturile magazinului.

SocialXChange este un proiect de succes unde, până în prezent, peste 100 de persoane din comunitate, care traversează o perioadă financiară precară, au prestat diverse activităţi, plecând spre case cu cele necesare traiului zilnic.

Având în vedere cele constatate la domiciliul familiei, Primăria Sectorului 6, prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, ia toate măsurile necesare în vederea responsabilizării părinţilor și dezvoltarea abilităţilor parentale ale acestora pentru ca cele două fetiţe să aibă parte de o familie unită care să se poată gospodări singură, minimizând pe cât posibil accesarea de servicii sociale sau alte tipuri de ajutor din exterior. ​


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte