Comunicate de presă 2432-Inot pentru sanatate (2)

Published on august 19th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Înot pentru sănătate, în Sectorul 6

În perioada 17 august – 28 septembrie 2015 se derulează cea de-a doua serie de cursuri gratuite de înot, destinate unui număr de 300 de copii din comunitatea Sectorului 6.

Programul este implementat de Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în parteneriat cu Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti”, beneficiind de sprijinul unui număr de zece instructori de top printre care se numără foşti înotători de performanţă sau poloişti cunoscuţi precum Felix Maestru, Valentina Brat, Bogdan Matei sau Petre Popescu.

Sub denumirea ,,Înot pentru sănătate – program de activităţi sportive pentru dezvoltare personală a copiilor de pe raza Sectorului 6”, programul se desfăşoară în perioada iulie – septembrie 2015, copiii fiind împărţiţi în două serii, fiecare serie având şase clase cu câte cinci grupe de zece copii.

În cadrul proiectului, fiecare copil beneficiază de un număr de 12 lecţii de înot. Pe lângă iniţierea în sportul nautic, lecţiile urmăresc şi latura educativ-formativă, de integrare şi dezvoltare socială a copiilor, precum şi implementarea obiceiurilor sănătoase şi combaterea efectelor negative ale dezvoltării societăţii moderne. Beneficiari sunt copii şi adolescenţi proveniţi din familii cu situaţie financiară precară, aflaţi în pericol de marginalizare socială.

Lecţiile au loc în bazinul de polo şi nataţie din cadrul Complexului Sportiv Steaua Ghencea, fiind susţinute de antrenori şi instructori specializaţi.

Cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, toţi copiii s-au arătat încântaţi încă de la primul contact cu noii lor îndrumători şi cu bazinul. La rândul lor, instructorii stelişti şi profesioniştii din domeniul social ai Sectorului 6 au primit cu încredere provocarea de a contribui la obiectivele de dezvoltare fizică, psihică şi emoţională a copiilor, prin intermediul unui sport complex şi atractiv – înotul.

 

 

Tags: , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑