Comunicate de presă inot

Published on iulie 14th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

ÎNOT PENTRU SĂNĂTATE ÎN SECTORUL 6

Prin parteneriatul derulat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti”, un număr de 600 copii beneficiază în perioada iulie – septembrie 2015 de lecţii de iniţiere şi dezvoltare în înot.

Lecţiile au loc în bazinul de polo şi nataţie din cadrul complexului sportiv Steaua Ghencea, fiind susţinute de antrenori şi instructori specializaţi.

Sub denumirea  ,,Înot pentru sănătate – program de activităţi sportive pentru dezvoltare personală a copiilor de pe raza Sectorului 6”, programul se desfăşoară pe durata a trei luni, copiii fiind împărţiţi în două serii principale, fiecare serie având 6 clase cu câte 5 grupe de 10 copii.

Pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a activităţii, CSA ”Steaua Bucureşti” a desemnat pentru proiect un număr de 10 instructori de top, printre care se numără foşti înotători de performanţă sau poloişti cunoscuţi precum: Felix Maestru, Valentina Brat, Bogdan Matei sau Petre Popescu.

În cadrul proiectului, fiecare copil beneficiază de un număr de 12 lecţii de înot. Pe lângă iniţierea în sportul nautic, lecţiile urmăresc şi latura educativ – formativă, de integrare şi dezvoltare socială a copiilor, precum şi implementarea obiceiurilor sănătoase şi combaterea efectelor negative ale dezvoltării societăţii moderne.

Printre beneficiarii proiectului se numără copiii Centrului de zi Drumul Taberei, Centrului de Zi Crângaşi, Centrului de Zi Giuleşti, copii aflaţi în îngrijirea unor organizaţii nonguvernamentale din Sectorul 6, copiii înscrişi în proiectul Liga tinerilor fotbalişti dar şi cei beneficiari ai proiectului PIED – „Program integrat de educaţie pentru diversitate”.

Cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, toţi copiii s-au arătat încântaţi încă de la primul contact cu noii lor îndrumători şi cu apa bazinului Steaua, arătând o mare dorinţă şi disponibilitate de a pătrunde cât mai repede tainele înotului.

La rândul lor, instructorii stelişti şi profesioniştii din domeniul social din Sectorul 6 au primit cu încredere provocarea de a contribui la obiectivele de dezvoltare fizică, psihică şi emoţională a copiilor din proiect, prin intermediul unui sport complex şi atractiv cum este înotul.

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑