Primaria primaria-sector-6-001

Published on ianuarie 31st, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Întâlnire între reprezentanţii unităţilor de învăţământ din sector şi Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, pentru discuţii privind noua lege a educaţiei

Ieri, 30 ianuarie, la sediul Primăriei Sectorului 6 a avut loc o întâlnire între Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, preşedinta comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din senat, Ecaterina Andronescu, inspectorul şcolar general, Constantin Trăistaru, liderul Federaţiei Sindicatelor din învăţământ Spiru Haret, Marius Nistor şi directorii de şcoli şi licee din Sectorul 6.

Şedinţa, prezidată de către Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, continuă seria dialogurilor ce au avut loc la sediul Primăriei între reprezentanţii autorităţii locale, ai Ministerului Educaţiei şi ai unităţilor de învăţământ din sector.

Principalele subiecte discutate în cadrul întrunirii au vizat în special noua lege şi bugetul educaţiei, autonomia şcolilor, planul de şcolarizare pentru elevii clasei a IX, clasa pregătitoare, bacalaureatul în liceele cu profil tehnic (bacalaureatul profesional), situaţia şcolilor fără săli de sport, cabinetele medicale din şcoli, programul „school after school”, ş.a.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie şi preşedinta comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din senat, Ecaterina Andronescu au răspuns întrebărilor şi i-au asigurat pe profesori că vor colabora şi aşteaptă chiar să primească sugestii din partea lor pentru ca noua lege a învăţământului să cuprindă toate principiile de bază ale educaţiei pe termen lung.

Gabriel Petrea, Viceprimarul Sectorului 6, a promis că va organiza periodic şedinţe la care vor fi invitaţi profesori din diferite specializările pentru a discuta problemelele cu care se confruntă în sistemul educaţional actual.

Gabriel Petrea a transmis directorilor şcolilor şi liceelor din sector susţinerea  Primarului Sectorului 6, Rareş Mănescu în efortul depus de profesori şi în general de cadrele didactice pentru ca învăţământul în România să fie performant, iar copiii să se poată bucura de condiţii optime de şcolarizare. De aceea, una dintre priorităţile din programul de guvernare locală al primarului o reprezintă îmbunătăţirea educaţiei în sector prin construcţia şi amenajare de noi grădiniţe şi creşe, dar şi prin dotarea şcolilor şi liceelor.

Tags: , , , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑