Stiri logo-primarie6-ro

Published on februarie 27th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Întâlnire pe tema prevenirii şi combaterii stereotipurilor legate de persoanele cu dizabilităţi

Mâine, 28 februarie 2014, începând cu orele 12.00, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în parteneriat cu Asociaţia Centrul pentru Resurse şi Formare în Profesiuni Sociale PRO VOCAŢIE, organizează la sediul Complexului de Servicii Sociale ,,Floare Roşiedin str. Floare Roşie nr. 7A, Sector 6, o întâlnire pe tema prevenirii şi combaterii stereotipurilor legate de persoanele cu dizabilităţi.

În cadrul întâlnirii, participanţii vor fi informaţi despre starea actuală şi discriminarea persoanelor cu dizabilităţi, în special la locul de muncă.

Vor fi prezentate filme tematice, studii de caz, practici internaţionale şi se vor constitui grupuri de lucru pentru dezbaterea şi elaborarea unui set de măsuri pentru un ghid de bune practici privind  relaţia cu persoanele cu dizabilităţi la locul de muncă. Dincolo de aspectele legate de informare, întâlnirea vizează consolidarea atitudinii de deschidere şi toleranţă faţă de persoanele cu dizabilităţi.

Întâlnirea este prima din cele 12 sesiuni interactive de informare şi dezbatere din cadrul proiectului pe tema prevenirii şi combaterii stereotipurilor legate de persoanele cu dizabilităţi, la care vor fi invitate să participe 240 de persoane din administraţia publică locală, în perioada februarie 2014 – septembrie 2015.

28 de persoane din cadrul administraţiei publice locale, participante la sesiunile de informare, vor fi, ulterior, şi beneficiare ale activităţii de formare în domeniul consilierii vocaţionale.

La finalul acestui program de formare profesională, absolvenţii vor obţine dreptul de a practica ocupaţia de consilier vocaţional.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑