Comunicate de presă discutie pe tema orelor de sport

Published on martie 7th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Întâlnire pe tema suplimentării orelor de sport din şcoli

Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca, au participat ieri, 06.03.2013, în incinta Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu”, la o întâlnire cu profesorii de sport din Sectorul 6 în cadrul căreia au fost dezbătute câteva dintre cele mai importante aspecte în ceea ce priveşte educaţia şi sportul.

Tema principală a discuţiei a făcut referire la necesitatea suplimentării numărului orelor de sport din unităţile de învăţământ din Sectorul 6.

În vederea stabilirii unui program adecvat care să asigure dezvoltarea optimă a elevilor, în discuţie a fost inclusă şi problema alimentaţiei şcolarilor şi, implicit, încurajarea acestora de a consuma produse sănătoase.

Drept urmare, au fost vizate magazinele care îşi desfăşoară activitatea comercială în incinta unităţilor de învăţământ din Sectorul 6 şi ale căror autorizaţii de funcţionare vor fi verificate în perioada următoare.

Alte subiecte discutate au făcute referire la atragerea unor fonduri extrabugetare prin închirierea sălilor de sport, depunerea proiectelor pe fonduri europene sau încheierea de parteneriate public – private.

De asemenea, s-a avut în vedere participarea elevilor la competiţiile sportive, iar Viceprimarul Gabriel Petrea a adus în atenţie Campania „Luna Campionilor” care se va desfăşura în perioada 12 mai – 1 iunie 2013 în unităţile de învăţământ din Sectorul 6 şi care va curpinde peste 100 de concursuri, competiţii sportive şi jocuri interactive.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑