Comunicate de presă IMG_2247

Published on decembrie 12th, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Intervenţii pentru înlăturarea zăpezii în Sectorul 6

În cursul nopţii trecute, când pentru Capitală a fost emisă o avertizare meteo pentru ninsoare abundentă şi viscol, Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, a dispus ca S.C. URBAN S.A. şi echipe din cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 să intervină de urgenţă pe toată raza Sectorului, în vederea asigurării bunului mers al traficului rutier şi pentru înlăturarea efectelor precipitaţiilor abundente.

Astfel, ADPDU 6 a acţionat prompt pe tot parcursul nopţii precedente şi în dimineaţa zilei de 12 decembrie, prin operaţiuni de împrăştiere a materialului antiderapant pe arterele secundare de circulaţie, pe aleile şi străzile adiacente blocurilor de locuinţe. Au fost folosite aproximativ 300 tone de material antiderapant.

De asemenea, s-a acţionat la degajarea căilor de acces către instituţiile de interes public, unităţi spitaliceşti, staţii de metrou sau cele ale mijloacelor de transport  în comun.

În paralel, S.C. Urban S.A. a acţionat noaptea trecută pe străzile principale şi secundare cu 28 pluguri mari, 15 pluguri mici, 14 sărăriţe, 8 cisterne, 7 încărcătoare frontale şi 10 basculante.

Echipe de lucrători au fost mobilizate pentru a îndepărta zăpada şi pentru a împrăştia material antiderapant. Soluţiile de deszăpezire folosite în iarna 2012 – 2013 sunt ecologice, pentru a curăţa temeinic străzile şi pentru a nu deteriora carosabilul.

Au fost folosite 130 tone de soluţie Eco Taw, depozitate în cele două centre ale URBAN S.A. din Bdul. Preciziei şi Bdul. Timişoara.

Primăria Sectorului 6 este pregătită pentru deszăpezire

„Pe tot parcursul zilei de astazi, 12.12.2012, toate utilajele ADPDU 6 si URBAN S.A. au intervenit si vor interveni pentru ridicarea zăpezii de pe arterele principale, pentru deblocarea arterelor secundare si pentru prevenirea apariţiei poleiului, stocurile de materiale antiderapante fiind întregite continuu. Doresc să asigur cetăţenii Sectorului 6 că depunem toate eforturile pentru asigurarea condiţiilor optime de trafic. Am eliberat, cu prioritate, căile de acces către obiectivele de interes social: şcoli, grădiniţe, oficii poştale, unităţi sanitare. Deszăpezirea vizează, în continuare, arterele secundare şi aleile dintre blocuri”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Peste 600 de angajaţi sunt implicaţi în activitatea de deszăpezire a Sectorului 6. Ei lucrează în schimburi de 12/36 h.

Întrucât au fost anunţate temperaturi foarte scăzute, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a pregătit adăposturi de noapte pentru oamenii străzii.

Cetăţenii care doresc să sesizeze un caz al unei persoane fără adăpost, pot contacta DGASPC Sector 6 la numărul de telefon: 0731.624.849.

Orice altă problemă referitoare la activitatea de deszăpezire poate fi semnalată la Primăria Sectorului 6, tel. 021.9856, sau la Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, tel. 021.9546 sau 021.413.16.20.

Comandamentul de Deszăpezire este condus de Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, şi este constituit din reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 6, ai ADPDU Sector 6, ai Poliţiei Locale 6 şi ai URBAN S.A.

Programul prevede că implicarea Primăriei, a ADPDU 6 şi a societăţii de salubrizare în acţiunea de deszăpezire să se desfăşoare atât pe arterele principale pe care circulă mijloacele de transport RATB şi pe străzile pe care sunt amplasate obiective de interes social: şcoli, grădiniţe, oficii poştale, unităţi sanitare, cât şi pe străzile şi aleile secundare, dintre blocuri.

[nggallery id=50]


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑