Comunicate de presă logo-primarie6-ro

Published on octombrie 21st, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

La iniţiativa primarului Rareş Mănescu cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, angajaţii Primăriei Sectorului 6 au participat la activităţi de instruire în domeniul prevenirii corupţiei

Pentru respectarea bunelor practici şi prevenirea actelor de corupţie, Primăria Sectorului 6 a solicitat Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne să organizeze, pe parcursul anului 2015, mai multe sesiuni de instruire în domeniul prevenirii corupţiei, activităţi care au şi fost desfăşurate cu angajaţii primăriei.

În cadrul acestor prezentări au fost expuse legislaţia incidentă domeniului corupţiei şi sancţiunile aplicate în caz de nerespectare a acesteia, modurile de sesizare a faptelor şi instituţiile anticorupţie cu atribuţii în domeniu din România, precum şi studii de caz şi cazuistica referitoare la dimensiunile fenomenului corupţiei.

Buna colaborare a celor două instituţii s-a concretizat în elaborarea unui „Îndrumar de integritate” care a fost distribuit, din dispoziţia primarului Rareş Mănescu, tuturor angajaţilor din cadrul Primăriei Sectorului 6.

Acest Îndrumar de integritate a fost realizat ca urmare a Protocolului de colaborare încheiat între Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Primaria Sectorului 6. Materialul îşi propune să contribuie la creşterea gradului de informare, atât a personalului cu funcţii de conducere, cât şi a celui cu funcţii de execuţie din cadrul primăriei, cu privire la noţiunile de bază referitoare la corupţie.

„Corupţia continuă să fie identificată ca o piedică în prestarea serviciilor publice de calitate la nivel central şi local, ca un fenomen ce subminează administrarea eficientă a fondurilor publice şi obstrucţionează înfăptuirea justiţiei, afectând totodată mediul de afaceri.

Fenomenul corupţiei poate fi stopat dacă se vor face cunoscute consecinţele sale, tocmai de aceea încurajez activitatea de prevenire a corupţiei, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Linia telefonică gratuită 0800.806.806 a Direcţiei Generale Anticorupţie se află permanent la dispoziţia cetăţenilor Sectorului 6, pentru sesizări privind fapte de corupţie despre care orice membru al comunităţii are cunoştinţă.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑