Stiri 20150326_115228

Published on martie 27th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Laboratoarele de informatică a două şcoli din Sectorul 6, echipate cu laptopuri de ultimă generaţie de Asociaţia ‘ROTA’

Asociaţia pentru promovarea schimburilor economice şi culturale ale României cu Taiwan ‘ROTA’ a donat joi, 27 martie a.c., 33 de laptopuri de ultimă generaţie către laboratoarele de informatică ale Şcolii Gimnaziale 117 şi Şcolii 176 “Sfinţii Constantin şi Elena”, din Sectorul 6.

Primăria Sectorului 6 a facilitat şi a susţinut Asociaţia în procesul de identificare a instituţiilor şcolare cu dotări insuficiente ale laboratoarelor de informatică. Fondurile pentru derularea unor astfel de proiecte au fost primite de la Ministerul de Externe al Taiwanului, prin intermediul Reprezentanţei Taipeiului la Bratislava.

Directoarele celor două unităţi de învăţământ s-au arătat foarte mulţumite de noile echipamente: “Calculatoarele pe care le avem în prezent sunt depăşite ca tehnologie. Vom folosi laptopurile pentru a dota laboratorul de informatică al şcolii”, a declarat directorul Şcolii 117, Adriana Stoica. “Copiii au mare nevoie de aceste computere”, a adăugat, la rândul său, directorul Şcolii 176, Daniela Ţăpârdea.

Competenţele digitale sunt foarte importante în prezent şi vor deveni esenţiale în viitor. Fără echipamente adecvate, copiii noştri nu vor putea să se dezvolte corespunzător în era digitală. Am sprijinit şi voi sprijini demersurile care îşi propun să îmbunătăţească accesul la educaţie şi utilizarea unor instrumente inovatoare în procesul educaţional”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Este cunoscut faptul că Taiwanul este un nucleu al inovaţiei şi al tehnologiilor performante la nivel mondial. Tocmai de aceea, o direcţie importantă de acţiune a asociaţiei ROTA este de a implementa cât mai multe proiecte educaţionale şi de a face accesibile copiilor tehnologiile informaţionale, ajutându-i astfel să se familiarizeze cu mijloacele care vor contribui la dezvoltarea lor ca adulţi”, a afirmat Cristina Neacşu, reprezentant al asociaţiei.

La eveniment a participat şi o delegaţie a Reprezentanţei Taiwanului la Bratislava, condusă de Excelenţa Sa Andrew Chang.

 

Tags: , , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑