Primaria 1

Published on februarie 18th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Lansarea conceptului primului Muzeu al Culturii Romilor din România

Astăzi, la sediul Primăriei Sectorului 6 a avut loc conferinţa de presă care a marcat lansarea conceptului primului Muzeu al Culturii Romilor din România, în contextul comemorării Dezrobirii Romilor.

Evenimentul a fost susţinut de către Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, şi Preşedintele Asociaţiei Romano ButiQ, Ciprian Necula.

Primăria Sectorului 6 sprijină iniţiativa Asociaţiei Romano ButiQ şi a organizaţiei KCMC prin care se pun bazele primului Muzeu al Culturii Romilor din România, nevoia înfiinţării unei astfel de instituţii plecând de la faptul că, de cele mai multe ori, atunci când se discută la nivel public despre etnia romă, cunoaşterea este înlocuită de prejudecăţi şi stereotipuri.

Astfel, devine necesară existenţa unui Muzeu al Culturii Romilor de tip forum: nu doar o înşiruire de artefacte reprezentative, ci un ansamblu dinamic de idei şi poveşti ilustrate prin obiecte, instalaţii şi oameni, prin care va fi generată o reală dezbatere pentru toate nivelurile de public.

Muzeul va fi amplasat pe un spaţiu oferit de către Primăria Sectorului 6 şi va fi construit de către KCMC, împreună cu Asociaţia Romano ButiQ.

“Evenimentul de astăzi reprezintă un moment foarte important pentru toţi cetăţenii Sectorului 6 şi nu numai.

Necesitatea înfiinţării primului Muzeu al Culturii Romilor din România vine în completarea tuturor acelor programe deja demarate care urmăresc integrarea socială şi dezvoltarea culturală a romilor.

Acesta este un proiect al schimbării care vorbeşte despre educaţie şi cultură. Sunt convins că prin dialog putem afla idei şi rezolvări ale situaţiilor cu care ne confruntăm în Sectorul 6. 

Pe toţi cei implicaţi în înfiinţarea primului Muzeu al Culturii Romilor din România îi asigurăm de tot sprijinul în materializarea proiectului”, a declarat Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea. 

[nggallery id=58]

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑